Статті

ТОП-4 способи завести авто в мороз

Share

Розповідаємо про способи, як завести автомобіль у мороз та з якими проблемами можна зіткнутися під час запуску авто взимку.

Зимові морози стають все міцнішими і виникає серйозна проблема у водіїв – їх машини перестають заводитися. Що робити та яка причина цього явища?

Насправді причин замерзання автомобіля багато і є багато способів не допустити цього. Давайте докладно розглянемо причини замерзання авто і як прогріти його взимку.

Як завести автомобіль у мороз

Основна причина, чому авто не заводиться в мороз – це слабкий акумулятор, який у холоді втрачає свої потужності і він не може стартером розкрутити двигун. Причин розрядженої батареї може бути безліч: від забутих габаритів до зносу акумулятора. Щоб уникнути таких неприємностей, краще восени перевірити рівень заряду батареї. Зробити це можна у АКБ-центрах, де продають нові батареї. Як визначити акумулятор, що розрядився? Непрацюючі фари та стартер вкажуть вам на це.

Якщо акумулятор не новий, про всяк випадок прикупіть собі кілька “крокодилів”: у критичній ситуації вони допоможуть вам заощадити час та нерви. Головне знайдіть людину, яка прикурить вашу батарею, яка сіла.

Спосіб 1: прикурити акумулятор автомобіля

Основні способи заведення автомобіля взимку/Фото: Pixabay

Підгоніть автомобіль, з якого прикурюватимете, ближче до капота вашого і заглушіть його двигун. Візьміть “крокодили” і підключіть один кінець до плюсової клеми донора і плюсової клеми пацієнта. А другого крокодила підключіть до мінусової клеми донора, а другий кінець до маси (будь-якої незабарвленої металевої частини авто). Потім спробуйте запустити двигун авто з автомобільним акумулятором, що сів. Якщо завести не вдалося, то заводимо донора, чекаємо 10-15 хвилин і повторюємо дії.

Примітка: у жодному разі не запускайте обидва автомобілі одночасно – це може зашкодити акумулятору донора.

У морозні ночі ви можете заносити акумулятор додому. У вас стане на одну проблему менше – акумулятор не розрядиться. Але з’явиться інша – акумулятор випаровує кілька кислот, тому його краще не залишати в приміщенні, де часто знаходяться люди. А вранці ще потрібно виділити час, щоб підключити акумулятор.

Спосіб 2: купіть пусковий пристрій для автомобіля

Це своєрідний пауербанк для АКБ, який може видавати потрібні пускові струми. Він оснащений “крокодилами” для підключення до клем. Бустер віддає струм під великою напругою 500А-1000А. Зазвичай інтервал його застосування 5-10 секунд, а тривалість прокручування – не більше 10 секунд та не більше 5 спроб.

Примітка: не застосовуйте бустер замість АКБ, тобто знявши його. Так ви можете зашкодити електроніці авто.

Спосіб 3: аерозолі для швидкого старту авто

Часто буває така ситуація, коли авто завели, стартер сильно торохтить, але двигун не запускається. Головне у цій ситуації не мучити стартер. 2-3 спроби буде достатньо, щоб зрозуміти, що двигун не запуститься.

Для початку спробуйте зрозуміти що не так: може справа в неякісному паливі, або воно закінчилося, а може проблема криється в моторному маслі, яке має невідповідну в’язкість. Що б це не було, здебільшого допомагають спеціальні аерозолі.

Суміш високолетючих ефірів з низькою температурою загоряння та змащувальних речовин, що виключають сухе тертя в момент запуску.

Якщо двигун має прямий доступ до дросельної заслінки, необхідно розпорошувати засіб прямо туди. Якщо доступ відсутній – розпорошуйте ефір у патрубок повітряного фільтра. Після цього покрутіть стартером і мотор повинен запуститися.

Спосіб 4: підштовхнути машину

Як водієві завести автомобіль у мороз/Фото: Pixabay

Якщо під рукою нічого немає, то застосуйте старий добрий метод – запуск “з штовхача”. У вас повинні бути: бензиновий двигун, механічна коробка передач, пара чоловік та/або пагорб.

Зніміть гальмо стоянки, увімкніть запалювання і поставте підвищену передачу (третю або четверту). Розженіть до 20-30 км/год і акуратно, але швидко відпустіть зчеплення і стежте за мотором. Якщо все добре, увімкніть “нейтралку” і розгазуйте двигун, щоб з’ясувати чи відгукується він на педаль газу чи ні. Дайте попрацювати на холостих обертах, щоб акумулятор отримав заряд.

Декілька зимових порад водіям

  1. Не залишайте бак напівпорожнім у мороз. Волога (конденсат), що утворюється в ньому, може кристалізуватися, а утворені крижинки можуть потрапляти в паливну систему, через що двигун буде давати збій.
  2. За умови негативної температури не ставте машину на ніч на ручник. Тоді вам не доведеться мучитися вранці, намагаючись зняти підмерзлий автомобіль зі гальма стоянки.
  3. Підніміть двірники на 2-3 години, щоб вони не примерзали до скла. Але не залишайте їх у такому положенні на більш довгий час. Пружини піднятих двірників можуть розтягнутися, а це призведе до того, що чистити вітрове скло вони будуть набагато гірше.
  4. Не заливайте горілку чи спирт замість незамерзання. Справа в тому, що в бачку омивача ця суміш хоч і протистоїть морозам, але в поїздці може застигнути на вітровому склі.
  5. Обслуговуйте акумулятор хоча б раз на квартал, особливо перед зимовим сезоном, ставити на зарядку і протирати верхню частину навколо клем для виключення струмів витоку. Зношений автомобільний акумулятор краще здавати в брухт, а натомість купити новий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Hyundai Motor Group розробляє інноваційний кросовер Genesis GV70 EREV

Hyundai Motor Group активно працює над створенням інноваційного автомобіля з розширеним діапазоном електричного ходу (…

21.05.2024

Оголошено старт продажу Volkswagen ID.7 Tourer 1ST Edition

Volkswagen представив обмежену серію ID.7 Tourer 1ST Edition, яка буде випущена тиражем всього 140 екземплярів.…

21.05.2024

Tesla Cybertruck «втратив» кузовні панелі внаслідок ДТП

На американському сайті власників Tesla Cybertruck обговорюють фотографії, зроблені після аварії одного з пікапів. На них видно,…

21.05.2024

Суд дозволив водіям не показувати документи на блокпості

Після вторгнення росії на блокпостах часто перевіряють українських водіїв. Поліцейські та військові перевіряють їх, пасажирів…

21.05.2024

За що водія можуть залишити без прав через встановлення ГБО: важливо знати

В Україні останнім часом переобладнання автомобілів на газобалонне обладнання (ГБО) стало дуже популярним. Як повідомляє…

21.05.2024

BMW готує відразу кілька гучних прем’єр, які будуть представлені вже найближчими днями

Захід Concorso d'Eleganza Villa d'Este, який пройде найближчими днями, ознаменується для баварського автовиробника BMW цілою…

20.05.2024