Названо як дурість водія вбиває абсолютно нові акумулятори

Складальник батареї може бути різним, проте результат завжди один.

0
260

Найчастіше водії, які не напружують себе доглядом за машиною, після чергової заміни старого акумулятора скаржаться на «китайські підробки» — АКБ швидко вмирає. Насправді з «китайськими підробками» все не так просто.

Власники машин часто, самі того не розуміючи, вбивають щойно придбаний акумулятор простим розгильдяйством. Здоров’я та коректне функціонування акумулятора залежить від умов експлуатації та справності проводки та електромережі.

Існують категорія водіїв-нероб, які миють свою машину кілька разів на рік. У результаті проміжках між разовими мийками під капотом забруднюються навіть клеми акумулятора.

Крім того, пари технічних рідин утворюють під капотом тонку хімічну плівку на всіх вузлах та агрегатах. Це звичайне явище навіть для доглянутих машин просто за чистотою підкапотного простору необхідно стежити. У всіх акумуляторних батареях є параметр саморозряду, він варіюється залежно від різновиду акумулятора.

Також, додатковий контакт між «плюсом» та «мінусом» підвищує показник саморозряду та прискорює вихід АКБ з ладу. Якщо машина довго перебуває без діла, то потрібно переконатися в тому, що акумулятор ще заряджений. При довгому простої він здатний розрядитись дуже глибоко, що призведе до сильного зменшення його ресурсу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!