Автомобілістам нагадали як правильно кермувати авто у вечірній час

1
892

З настанням темряви погіршується видимість на дорогах, автомобілісти знижують спостережливість, тому для керування машиною у вечірній час є свої особливості, розповіли в Державтоінспекції.

Співробітники зазначили, що насамперед уникнути ДТП на дорогах допоможе гранична обережність. Особливо уважними необхідно бути на заміських трасах, а також суворо дотримуватись правил експлуатації світлових приладів освітлення. Державтоінспекція уточнила дані правила.

Так, перемикати далеке світло на ближнє потрібно за 150 м від зустрічного автомобіля, щоб не засліпити іншого водія. При засліпленні автомобілісту необхідно, не змінюючи лінії руху, включити аварійну сигналізацію, знизити швидкість або зупинитися. Також важливо включати габаритні вогні під час зупинки транспортного засобу на неосвітлених ділянках доріг. А при тумані, снігопаді або інших умовах недостатньої видимості включати потрібно ще й фари ближнього світла, а також передні та задні протитуманні фари. Крім того, важливо включати аварійну світлову сигналізацію на автомобілі при вимушеній зупинці. Необхідно виставити переносний знак аварійної зупинки на відстані 15 метрів від авто у населеному пункті та 30 метрів – в іншій місцевості.

Також зазначили, що під час руху крутими навіть освітленими поворотами доріг потрібно постійно контролювати швидкість руху, а також дистанцію. Швидкість у темряві оманлива, а ліхтарі на внутрішній узбіччі дезорієнтують автомобіліста. Автоінспектори рекомендують бути пильними під час руху поруч із переходами та зупинками громадського транспорту. У темряві пішоходами може спотворюватися відстань до машини, що рухається, а також швидкість її руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!