Водіям повідомили, що робити, якщо автомобіль застряг у снігу

0
1941

Якщо взимку ви їдете за місто, неважливо, яка у вас машина – у багажнику має бути лопата для снігу. Цей універсальний пристрій дозволить вам відкопати машину і вибратися зі «снігового полону».

Раніше, коли зимою їздили за місто, у всіх у багажнику були ланцюги протиковзання. Сьогодні досить нової зимової гуми чи повного приводу, але це не завжди так.

Якщо ви застрягли в снігу і у вас немає ланцюгів, ви можете спробувати обернути колеса буксирним тросом (якщо він у вас є), і чим він товстіший, тим ефективнішим він має бути. Трос допоможе вам вибратися зі снігу.

Якщо у вас немає троса, то у вас має бути домкрат у машині. Процес його використання при зануренні сніг тривалий, але виграшний. Важливо дотримуватись правила – встановлюйте домкрат тільки на тверду поверхню. Якщо є сумніви щодо твердості ґрунту, то для страховки можна поставити під поріг запаску. Піднявши машину, засипте яму гілками, дошками, камінням… Потім спробуйте завести та виїхати.

Якщо у вас немає домкрата, пошукайте в багажнику незвичайні речі, наприклад, мішки з сипучими матеріалами (пісок, гравій або навіть котячий туалет) – вони можуть уберегти вас від ковзання взимку, якщо застрягли у снігу. Просто поставте їх під колеса, щоб покращити зчеплення з дорогою.

Використання килимків для ніг з авто також допоможе – помістіть їх під(наскільки це можливо) провідними колесами і постарайтеся виїхати зі «снігової хватки». З килимками трохи складніше, але вони можуть допомогти у скрутну хвилину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!