Автоексперти назвали топ-3 помилки під час прогрівання салону

0
370

Взимку завжди хочеться, щоб салон машини прогрівся якнайшвидше, проте деякі автомобілісти своїми ж діями, навпаки, уповільнюють цей процес.

Експерти перерахували три поширені помилки під час прогріву салону автомобіля:

  • Перша помилка  – довго гріти автомобіль на холостих оборотах. Якщо на вулиці сильний мороз, деякі мотори можуть так і не набрати робочої температури. У русі будь-який двигун прогрівається швидше, проте потрібно знати міру і не перевантажити агрегат. Оптимальним можна вважати недовгий прогрів на холостих оборотах, а потім потрібно кілька хвилин їхати з мінімальним навантаженням на низьких оборотах, уникаючи різких розгонів та пробуксувань.
  • Друга помилка  – вентилятор на максималці. Іноді водії занадто рано включають обігрів салону на повну потужність, через це мотор прогрівається довше, тому що все своє тепло агрегат одразу ж віддає до салону. Краще або тимчасово вимкнути обдування, або на мінімальній швидкості направити повітря на вітрове скло.
  • Третя помилка  – не використовувати рециркуляцію повітря. Разом з вентилятором потрібно включати і режим рециркуляції повітря – це полегшить роботу печі, тому що їй не доведеться нагрівати нові порції забортного холодного повітря.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!