Головна Статті Автомобіль з правим кермом: чи дозволено експлуатацію в Україні

Автомобіль з правим кермом: чи дозволено експлуатацію в Україні

0
394

На дорогах України часто можна зустріти автомобілі з праворульною компоновкою. Але чи можна експлуатувати праворульні автомобілі на дорогах загального користування в Україні. 

Що про це каже закон?

Українці можуть експлуатувати праворульні автомобілі, які завезли до України до 1994 року. Головною умовою за їх розмитнення та реєстрації є переустановка рульової колонки, пише newsyou.info .

Для цього автомобіль потрібно надати для огляду експертам у СЦ МВС. Після огляду автомобіліст отримає акт, на підставі якого можна буде провести зміни у технічних характеристиках та переобладнати авто. Законодавство вимагає спеціального узгодження з уповноваженими організаціями перед початком переобладнання.

Також праворульні автомобілі можуть використовуватись в Україні під виглядом тимчасово ввезених. Ці автомобілі можуть використовуватись лише тими громадянами, які їх ввезли для особистих потреб. Тобто зазвичай на праворульних автомобілях їздять іноземці. У цьому випадку машина може знаходитись на території країни один рік.

Часто українці знаходять лазівки. Наприклад, використовують машину за дорученням. Щороку автомобіль має робити перезаїзд на митну територію України.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.