Що важливіше при купівлі б/у автомобіля – пробіг чи рік випуску

Час читання: < 1 хв.
0

Якщо у автомобіля невеликий пробіг, то він одразу здається новішим. Але іноді такі екземпляри можуть мати підозріло низьку ціну. Чи варто брати такий товар.

Транспортний засіб піддається зносу, навіть якщо він стоїть у гаражі довгий час. Мінімальний пробіг пояснюється періодами зимівель, тобто коли власник їздитиме лише у теплу пору року. Зменшити збитки від тривалого простою можна, регулярно проводячи деякі процедури. Однак це роблять далеко не всі власники, тому стан автомобіля дуже погіршується.

Також є випадок, коли маленький пробіг виходить через недовгі, але часті поїздки. У цьому немає нічого поганого, особливо якщо власники стежать за технічним станом техніки та проводять своєчасне технічне обслуговування.

Буває і навпаки, що за маленького віку вже досягнуто значний пробіг. Найчастіше йдеться про машини, які працювали в автопарках таксі, служби доставки та інші організації. Тут важливо розуміти, що треба враховувати мотогодини, а не пробіг загалом.

Так, якщо силовий агрегат відпрацював 3 години, перебуваючи у пробці, та подолав близько 50 км, це одне. Але якщо він працював протягом 3 годин на останній передачі та подолав 300 км – це зовсім інше. І хоч у двох випадках мотогодин ідентичні, пробіг і навантаження відрізнятимуться. Тобто, якщо автомобіль експлуатувався на трасі, то великі цифри на одометрі – не вирок. Але якщо машина їздила містом і часто стояла в пробках, це набагато гірше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!