Що зробити, щоб взимку вікна в автомобілі не потіли?

0
187

Взимку часто трапляється ситуація, коли вікна в автомобілі починають потіти. Це негативно впливає на огляд і водій у щільному міському трафіку ризикує потрапити в ДТП. Тому так важливо тримати стекла автомобіля абсолютно чистими. На цей випадок розумно користуватися як народними, так і новими технологічними засобами.

Розчин солі

Справжньою класикою можна назвати щільний розчин солі. Варто розвести кухонну сіль у теплій воді і змастити таким розчином усі вікна – лобове та бічні, висновик один – довгий час вікна не потітимуть.

Салонна пічка

Для будь-якого водія важливо, щоб лобове скло постійно не потіло. Для цього необхідно спрямувати вентиляційні жалюзі печі на лобове скло. Але спрямовувати їх потрібно лише в одному випадку – якщо морози стоять не надто сильні. Якщо фіксується навколонульова температура на вулиці, то такий лайфхак цілком можна зробити – вікна не потітимуть. Якщо салонна піч працює з недостатньою ефективністю, то буде корисно перевірити стан термостату. Якщо він підклінений, то теплоносій циркулюватиме по зовнішньому контуру охолодження, і піч отримуватиме недостатньо тепла від двигуна. Але якщо полагодити термостат, то теплоносій циркулюватиме за внутрішнім контуром і салонна пічка зможе почати працювати раніше і з великою ефективністю.

Салонні килимки

Часто причиною запотівання вікна вважається підвищений рівень вологості. І все – від порваних салонних килимків. Але якщо позбутися старих килимків і настелити нові, то можна досягти одного – рівень вологості серйозно знизитися і стекла потіти не будуть так інтенсивно. Це легше зробити, оскільки салонні килимки виготовляються з різних матеріалів – поліуретану або гуми. Можна вибрати і вологовбируючі килимки, здатні вбирати всередину великі об’єми води, а нижній гумовий шар не дозволяє воді дістатися кузова автомобіля.

Салонний фен

Ще одним радикальним засобом виявиться застосування салонного фена. В основі такого фена є ніхромовий дріт, здатний розігріватися до високих температур і служить виключно довго. Варто завести ДВЗ на холості обороти, включити салонний фен в прикурювач і бути впевненим в одному – салон автомобіля прогріється. І вікна в автомобілі потіти не будуть потіти навіть при сильному морозі!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!