Автоексперт назвав 7 порад при купівлі нового авто

0
513

Для українців машина – це одна з найзначніших покупок у житті. І ніхто би не хотів здійснити поспішне рішення, повівшись на прийоми маркетологів і не переконавшись наперед у вірності вибору. Незалежно від того, для чого вам автомобіль – для поїздок на роботу / в магазин, як засіб для підкреслення іміджу або ж, власне, як робочий інструмент, –щоби бути впевненим, що ви обрали саме «ту» машину і за потрібну ціну, потрібно враховувати низку аспектів.

Ось сім запитань, на які ви повинні відповісти, перш ніж віддавати гроші в руки менеджеру.

1. Яке авто мені дійсно потрібне?

Бажання, як відомо, часто відрізняється від реальних потреб. Мультимедійна система з високою роздільною здатністю може бути цікавою у перші дні користування, та чи не буде вам вистачати простого FM-радіо, коли ви плентаєтесь у заторі у своєму пікапі? Чи потрібна вбудована супутникова навігація, якщо інші пристрої (ваш телефон із картами Google) виконують це завдання навіть краще?

В наші дні автомобілі оснащуються буквально будь-чим. Визначіться, що є принциповим для вашого конкретного випадку, а що являє собою «цяцьку» за додаткові тисячі гривень. Подумайте про основні функції, які вам треба від автомобіля, і про умови експлуатації, які його очікують.

2. Який мій бюджет на новий автомобіль?

Коли ви дали відповідь на попередні тези і проаналізували для себе ринок, ймовірно, ви вже націлились на бажане авто за вигідну ціну. Однак слід враховувати, що абсолютно новий седан, який продається за базовою ціною 40 000 євро не матиме багатьох систем і опцій, які так звабливо рекламуються компанією – додавши їх і потужнішу силову установку, іноді вартість можна підняти у два рази.

Натомість автомобіль, який від початку коштує трохи дорожче, може мати багатше стандартне обладнання і виявиться вигіднішим варіантом для вас у кінцевому підсумку.

3. Як довго у мене буде ця машина?

Незалежно від того, чи є ви людиною, яка оновлює автомобілі кожні кілька років, або плануєте зберегти нову машину в сім’ї на довгі роки, обслуговування, довгострокові гарантії та ліквідність марки/моделі – це фактори, які слід враховувати.

Чи варто сьогодні заплатити трохи більше, щоби заощадити купу грошей у процесі користування та на подальшому перепродажі?

4. «Автомат чи механіка»? Бензин, дизель, гібрид чи електрокар?

Це для пуристів механічна коробка передач є цілим предметом поклоніння. Незалежно від того, чи ви автоентузіаст, чи звичайний споживач, дізнайтесь про тип КПП перш ніж занадто прив’язуватися до моделі. Якщо «автомат», то гідромеханічний, роботизований чи варіатор? Їх відмінний принцип роботи визначає ходові якості автомобіля відповідним чином.

Так само обдумайте, яке паливо найкраще відповідає вашим потребам? Бензин, дизель, гібрид чи цілковитий електрокар? Деякі бюджетні автомобілі у заводській комплектації включають ГБО.

5. Яке обслуговування автомобіля та страхування я можу собі дозволити?

Ми живемо в епоху обмеженого сервісного обслуговування та багаторічних гарантій/100 000 кілометрів або без обмеження пробігу. Прикиньте, який характер експлуатації чекає машину і виберіть більш раціональний тип гарантії. Також можна «докупити» роки гарантійного обслуговування, якщо вважаєте це доцільним.

6. Скільки автомобілів мені варто протестувати?

Коли ви звузили фокус до того, що, на вашу думку, зібрало найбільше галочок, вирушайте до дилерів і влаштовуйте тест-драйв.

Спробуйте забронювати машину на 24 години, якщо можете, щоби ретельно її вивчити. Якщо у вашому списку є п’ять кандидатів, протестуйте всіх п’ятьох! Байдуже, 2 чи 8, прокатайтесь на кожній машині і відчуйте її.

Навіть якщо другий автомобіль, на якому ви їдете, здається ідеальним, не спішіть закреслювати інші. Ніколи не зашкодить пересвідчитись у кожному варіанті, спростувати почуту інформацію або переконатися у чомусь. Можливо у моделі ви відкриєте щось нове для себе. Зрештою, знання конкурентного товару може стати козирем під час переговорів з менеджером.

7. Як отримати найкращу пропозицію?

Читайте тест-драйви і статті різних автомобільних видань, дивіться репортажі автомобільних журналістів, ознайомлюйтесь із відгуками власників та, безумовно, прислухайтесь до рідних.

Якщо ви абсолютно впевнені, що саме ви хочете, і не турбуєтесь щодо часу або певних параметрів, час може стати вашим другом. З наближенням нового календарного року дилери часто продаватимуть поточні машини зі знижкою або з додатковими опціями / пакетами / аксесуарами, включеними в ціну.

А до того моменту варто подумати про свої навички ведення переговорів. Можливо, ціну автомобіля знизити не вдастся, якщо він і так підпадає під акційну пропозицію, але якщо ви можете домовитись про знижку на обслуговування, опції чи запчастини, ви все одно зекономите гроші.

І, погодьмось, хто ж не любить добитися свого за найдешевшою ціною?

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!