Автоексперт пояснив, чим небезпечний постійний долив моторного масла

Автомобільний спеціаліст пояснив, чим може бути небезпечний регулярний долив моторного масла.

0
14208

Насамперед автоексперт зазначив, що навіть у нових сучасних автомобілів допускається певний нагар моторної оливи. Це з тим, що у моду ввійшли малолітражні турбовані двигуни з високою потужністю. Ці силові агрегати працюють з підвищеним навантаженням, і щоб їх деталі не виходили з ладу, масляній системі підвищується тиск.

Зрештою лубрикант просочується в камеру згоряння, а тому двигун може споживати невелику кількість оливи. В середньому на тисячу кілометрів силовий агрегат може споживати від 0,05 до 0,6% олії обсягу від витраченого пального. Якщо все знаходиться в межах норми, то періодичний долив оливи не повинен бути проблемою. Однак якщо ви зіткнулися з тим, що у вашого автомобіля різко збільшилася витрата масла, то простий його долив вже може і не допомогти, посиливши проблему.

Деякі автолюбителі можуть зовсім не міняти масло, а просто періодично доливають при необхідності. Вони виправдовують це тим, що цей крок дозволить зберегти ресурс двигуна і знизити витрати на повну заміну масла. Фахівці розповіли, що це абсолютно неприпустимо, адже олива, як і будь-яка деталь двигуна, зношується. Присадки втрачають корисні властивості, масло коксується та осідає на деталях масляної системи.

Продукти зношування затримуються в маслі і перетворюють його на абразивну рідину. Забивається масляний фільтр і його пропускна здатність падає. Більше того, раптове збільшення витрати олії – це ознака того, що в моторі виникли проблеми, варто відразу звернутися на сервіс.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!