Фахівці розповіли, що слід перевірити у машині перед зимою

0
1059

Підготовка до зими потрібна всім транспортних засобів, навіть найсучасніших. У холодну пору року стають зрозумілі всі поломки, які часто не такі помітні при експлуатації авто влітку. У Державтоінспекції рекомендують перед настанням жорстких мінусових значень температури провести перевірку справності гальмівної системи та змінити рідину склоочисника.

У рамках підготовки авто до зими буде корисно пройтися всіма вузлами транспортного засобу і замінити зношені або з терміном служби, що минув. Щоб у мороз силовий агрегат завжди заводився, потрібно заздалегідь провести перевірку системи запуску двигуна.

Також важливо переконатися у працездатності акумулятора. Якщо при перших заморозках машина стала заводитися повільніше, ніж звичайно, можна спочатку спробувати очистити і затягнути клеми акумулятора.

Автомобілістам також важливо відстежувати щільність антифризу та наявність вологи у гальмівній рідині. При врахуванні складності пристрою сучасних машин, самостійно займатися діагностикою неполадок і ремонтом не дуже просто. Тож більшу частину перевірок варто проводити на СТО.

Ще варто сказати про те, що перед настанням холодів також важливо подбати про обробку силіконовим спреєм дверних замків, петель і всіх гумових ущільнювачів – це дозволить знизити ризик приміряння дверей при сильних морозах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!