Експерти порівняли вартість обслуговування електромобілів та машин із ДВЗ

0
154

Технічне обслуговування електромобілів обходиться їх власникам дешевше, ніж обслуговування машин із традиційним ДВЗ. Це випливає із дослідження консалтингової компанії We Predict, результати якого публікує видання Automotive News. При цьому, перш ніж власники електрокарів почнуть економити на сервісі, має пройти 3 роки, але в майбутньому обслуговування батарейних автомобілів має стати ще економічнішим.

За даними проведеного дослідження, у перші 3 місяці експлуатації нового автомобіля з ДВЗ його власник у США витрачає в середньому 53 долари на обслуговування, а на рік воно обходиться приблизно в 189 доларів. При цьому для електрокара дані суми становлять 123 та 306 доларів відповідно.

Проте за 3 роки користування транспортом розклад змінюється на користь власників електромобілів. Вони витратить у середньому 514 доларів, тоді як власник машини із традиційним силовим агрегатом віддасть 749 доларів.

Глава We Predict Джеймс Девіс повідомив також, що власники електрокарів стикаються з значно меншим ризиком складного технічного ремонту, ніж власники автомобілів з ДВЗ. Крім цього, за його словами, є перспективи подальшого здешевлення вартості експлуатації електричних авто.

На сьогоднішній день ціна праці фахівців сервісних станцій, які обслуговують електромобілі, в середньому вища за вартість нормогодини на стандартних автосервісах, оскільки у разі поломки електрокара потрібно більше часу на діагностику, а самі працівники мають вищу кваліфікацію. Але в майбутньому в міру накопичення досвіду та технічної інформації про найпоширеніші поломки вартість нормогодини закономірно знижуватиметься.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!