Статті

Дизель чи бензин – що краще вибрати?

Share

Перш ніж купувати автомобіль, майбутній власник повинен визначити, який двигун для нього буде кращим – бензиновий чи дизельний. У кожного з них є переваги, що суттєво ускладнює процес вибору. Що можуть сказати професіонали?

Динаміка

Насамперед необхідно звернути увагу на характеристики двигунів, заявлених виробниками. Справа в тому, що дизель може забезпечити великий момент, що крутить, в той час як його максимальна потужність буде знижена. Це з наявністю певних особливостей у дизельного мотора. Не можна не звернути увагу на те, що при однаковому обсязі двигунів дизельний дозволяє знизити витрату палива на 20%. Таким чином, водій може заощадити на заправці.

Ремонтопридатність та основні вимоги

Насправді вдалося з’ясувати, що дизельні двигуни надійніші. У них набагато більше вимог до якості палива, що позитивно позначається на терміні, протягом якого експлуатуються багато вузлів і механізмів.

У той же час у дизельного двигуна спостерігається істотний недолік, що полягає у досить складному пристрої. У зв’язку з цим всі ремонтні роботи можуть проводити лише в спеціалізованих автосервісах, а ціни на комплектуючі будуть досить високими.

Водії, які віддають перевагу дизелю, також виділяють особливість експлуатації авто в зимовий період. Коли температурний режим опускається нижче -15 градусів, можна використовувати лише зимовий вид палива. «Літній» варіант за таких умов починає густіти, поступово перетворюючись на желе. Також можуть виникати складності із запуском мотора у сильні морози.

Вплив двигуна на комфорт

Якщо порівнювати вагу дизельних та бензинових автомобілів, можна з’ясувати, що перший варіант важчий, через що розподіл ваги йде за певною схемою. Водіям-початківцям необхідно бути готовими до того, що дизельне авто менш маневрене.
Рівень шуму є досить важливим чинником. Дизельний мотор більш галасливий, але цей недолік може бути згладжений наявністю якісної шумоізоляції в автомобілі. Однак власникам автомобілів “подешевше” потрібно бути готовим до того, що зайвий шум буде спостерігатися при кожній експлуатації.

Якщо говорити про вартість, можна відзначити, що вартість бензинових машин є нижчою. Це стосується і технічного обслуговування, оскільки ремонтні роботи, і необхідні запчастини доступні за низькими цінами.

Рівень екологічності

Ще 10 років тому визначити дизельний автомобіль можна було через те, що з його вихлопної труби виходить чорний дим. Нині подібне явище є рідкістю. Сучасні виробники авто доклали всіх зусиль, щоб показник шкідливих речовин був знижений, завдяки чому рівень екологічності дизеля серйозно зріс.

Основні переваги різних двигунів

Виходячи з отриманої інформації, можна виділити низку переваг дизельного двигуна:

  • мінімальна витрата палива;
  • надійність;
  • наявність великого запасу ходу.

У той час, як до плюсів бензинових автомобілів можна віднести:

  • мінімум вимог до якості палива;
  • високий показник потужності та швидкості, що розвивається;
  • доступність обслуговування.

Таким чином, плюси одного виду двигуна одночасно мінусами іншого. Автолюбитель повинен проаналізувати всі отримані відомості, власні можливості та можливості. Необхідно враховувати і той факт, що кожен виробник намагається мінімізувати недоліки, через що не можна з упевненістю сказати, яке авто буде краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024