Названо 7 основних помилок автомобіліста в зимовий період

0
1069

Холодна зима приносить масу незручностей. Особливо це стосується тих, хто водить автомобіль. Автовласники кожен день стикаються з різкими перепадами температури, сильними холодами, вітром і різними дорожніми реагентами. Багато автомобілістів завдають шкоди своєму транспорту, самі того не знаючи. Є 7 основних помилок, які здійснюють більшість автомобілістів взимку.

Помилка №1. Нагріти авто

Багато автовласників гріють мотор взимку. Насправді не потрібно довго нагрівати авто на холостому ходу. Дане правило вважається винятком, якщо на вулиці температура знизилася до -30 градусів. Щоб уникнути поломки можна нагріти мотор за кілька хвилин. У даній ситуації машина буде їздити на мінімальній швидкості. Але через 4 км швидкість почне збільшуватися.

Помилка №2. Перегрів сидіння з заднім склом

Незважаючи на те, що обігрів скла і сидінь вкрай необхідна функція багато водіїв зловживають даною опцією. Сильне нагрівання сидінь і скла приносить деякі незручності. Крім того він підвищує навантаження на електрообладнання. Щоб цьому запобігти фахівці рекомендують включати обігрів всього на кілька хвилин.

Помилка №3. Часте застосування кондиціонера

Під час дощу кондиціонер позбавляє від вологи і тим самим не дає склу пітніти. Багато автомобілістів включають кондиціонер взимку майже кожен день. Постійне застосування кондиціонера підвищує витрату палива. При періодичному включенні можна позбутися від запотівання скла і знизити витрату палива.

Помилка №4. Використання противотуманок

Деякі водії в зимовий час звикли постійно включати протитуманні фари. Такі фари при звичайній погоді засліплюють інших водіїв. А це підвищує ризик ДТП. І тому протитуманними фарами потрібно користуватися тільки в підходящу погоду.

Помилка №5. Вантаж на даху і на даху

Часто взимку люди їздять відпочивати в гірськолижний курорт і беруть з собою інвентар. Як правило, більшість автовласників по приїзду не прибирають інвентар з даху авто з-за простій ліні. Зайвий вантаж з великою вагою в багажнику або на даху авто може призвести до перевитрати палива.

Помилка №6. Очікування з включеним двигуном

Багато автомобілістів в очікуванні чогось залишають двигун включеним. Наприклад, коли вони чекають дитину зі школи або з садка. Також взимку водії «вхолосту» ганяють двигун. Оскільки вони бояться заглушити мотор через зимового холоду. Чи не виключати мотор на коротких зупинках дійсно важливо. Крім того так можна заощадити паливо. А ось на холостому ходу авто споживає занадто багато бензину.

Помилка №7. При старті занадто багато газу

Ще одна помилка автовласника – це рушати з місця з додаванням оборотів двигуна. Взимку на слизькій дорозі колеса починають пробуксовувати. Від таких маневрів на дорозі утворюється слизький накат. На цьому накаті будуть ковзати інші авто.

Висновок

У підсумку можна сказати, що ці помилки є найпоширенішими. А їх вчинення може привести до більших проблем.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!