Експерти розповіли, скільки можна проїхати на спущеному колесі

0
311

1. В багажнику є насос ( а запаски немає ). Качайте шину до 3 атмосфер і рушайте. Через 3-5 хвилин шляху зупиніться і перевірте, як сильно впав тиск. Приблизно при одиничці знову качайте. І так поки не доїсте до потрібного місця.

2. Нічим підкачати .
На швидкості 40 кілометрів на годину по рівному асфальту на повністю спущеному колесі можна безболісно проїхати близько 2 кілометрів. Причому, швидше за все, шину після цього не вдасться накачати і експлуатувати далі.

3. Колесо спустило в русі . Зайві 10 метрів погоди не зроблять. Адже незрозуміло, скільки ви вже проїхали на «порожньому» колесі. Не зупиняйтеся посередині дороги. Плавно поверніть до узбіччя, а якщо в межах видимості є бічна майданчик, повільно дотягніть до неї.

4. Колесо спустило різко . Наприклад, стався пробій боковини. Втрачати вже нічого – реанімувати шину для подальшої експлуатації не вийде. Зате можна на швидкості 40 кілометрів на годину протягнути з кілька кілометрів до шиномонтажу. Будьте уважні: ближче до 15 кілометрів пробігу шина почне диміти, хрустіти і розвалюватися. «Уламки» можуть пошкодити фартух, локер або пластик бампера. Краще до такого не доводити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!