Розповіли, чому на мийці самообслуговування не можна обполіскувати кузов перед піною

0
1534

Мийки самообслуговування при пандемії стали набагато популярнішими, ніж до її початку, і вже можуть надати серйозну конкуренцію традиційним контактним і безконтактним кухню-лабораторію. Розбираємося, як самому помити машину максимально ефективно.

Вода є природним розчинником. Не дивно, що в головах у багатьох з’явився єдино «правильний» алгоритм мийки – спочатку обливають кузов водою, потім наносиш піну, потім змиває її разом з брудом. При бажанні цикл можна повторити. Однак насправді збивати бруд «Керхер» спочатку мийки слід тільки в рідкісних випадках – зокрема, коли авто серйозно забруднено після їзди по бездоріжжю або не відвідувати мийку тижнями і навіть місяцями, в зв’язку з чим на кузові утворився потужний грязьовий наліт.

У всіх інших випадках починати з використання «Керхера» не тільки не корисно, а іноді навіть шкідливо. Наприклад, якщо автомобіль переносило кузовний ремонт і особливо якщо він проводився кустарно, то тиск води з форсунки пістолета на мийках самообслуговування може привести до змивання лаку.

У тому числі через це мийку слід в більшості випадків стартувати ні з обмивки кузова, а з нанесення на нього активної піни. Існує і додаткова причина – змиваючи з кузова водою частину нальоту, ми знижуємо концентрацію активної речовини на брудній поверхні.

Крім цього, важливо використовувати вірну методику нанесення піни. Миючий склад потрібно розбризкувати плавними рухами, пересуваючи пістолет від низу до верху, а не зверху вниз. У подібному випадку свіжий розчин затримається на максимально широкій площі кузова і концентрація активної речовини буде потужнішим.

Змивати шар краще неодмінно теплою водою. Так потужний вплив на лакофарбове покриття буде максимально знижено. Переміщати пістолет потрібно вже навпаки зверху вниз, починаючи з даху. На зовсім забороніть собі при цьому розганяти піну з одного кута в інший, необхідно послідовно пройти всі кузовні ділянки по периметру.

На фінальному етапі потрібно мити кузов деминерализованной водою, яка присмачена речовиною, що дає можливість автомобілю швидше обсохнути. При подібному алгоритмі сушити авто не буде потрібно. Втім, витирати кузов ганчірками і мікрофіброю не варто в будь-якому випадку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!