Опублікований рейтинг надійних двигунів, на яких реально проїхати понад 500 тисяч кілометрів

2
3222

Фахівці розповіли, що одними з найбільш витривалих двигунів є мотори французької марки Renault. Не можна не згадати прославлений агрегат Renault К4 М . Великий ресурс забезпечується завдяки чавунному блоку циліндрів і простої конструкції. Потужність 1,6-літрового атмосферного К4 М становить 102-105 к.с. і встановлювався він на Renault Logan , Sandero і Duster , а також на Lada Largus і Nissan Almera . Крім того, у автовиробника є конструкційно схожий 2,0-літровий агрегат F4R потужністю 135-143 к.с. Більш продуктивний двигун можна зустріти під капотами моделей Renault Duster, Kaptur і Nissan Terranо .

У корейських компаній є двигуни G4FA (1,4 л, 107 к.с.) і G4FC (1,6 л, 123 к.с.). Ці силові агрегати вельми надійні, якщо не навантажувати їх динамічною їздою і вчасно обслуговувати і тоді пробіг 500 тис. Км не є для них проблемою. Варто зазначити, що більш витривалими ці двигуни виявляються на легких моделях Kia Rio і Hyundai Solaris , але ось на більш важких Kia Ceed , Hyundai i30 або Сreta мотор вийде з ладу набагато раніше.

Одними з найбільш витривалих двигунів німецької марки Volkswagen є агрегат BSE 1.6 MPI . Восьмиклапанний двигун побудований на основі алюмінієвого блоку з чавунними гільзами. Мотор простий в обслуговуванні і не завдасть особливих проблем власникові. На жаль, BSE 1.6 MPI припинили випускати в 2015 році. Зустріти такий двигун можна на Skoda Octavia другого покоління, Golf п’ятої та шостої генерації, а також Jetta п’ятого покоління і Passat в кузові B6 .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!