Чого не варто робити з двигуном свого автомобіля ні за яких умов

0
6003

Двигун автомобіля є головною технічною складовою будь-якого автотранспортного засобу. Для того щоб мотор справно і довго працював, потрібно уважно стежити за його станом.

На роботі силової установки відображаються якість витратних матеріалів (масло і бензин) і обслуговування. Рекомендується заправляти машину тільки в перевірених мережах АЗС, де якість палива контролюється. У складі якісного бензину відсутні різні домішки і добавки, які можуть просто зруйнувати всі системи автомобіля.

Правильно підібране моторне масло забезпечує тривалу роботу двигуна. Елементи мотора не перегріваються і зношуються рівномірно. Варто завжди купувати масло, яке рекомендує виробник. Від покупки бюджетних аналогів краще відмовитися. Дешеве масло невизначеною плинності може тільки нашкодити. Деякі автомобілісти впевнені, що в теплий період року можна їздити на мінеральному маслі, а на міжсезоння заливають синтетичне. Однак ці види моторного масла мають мізерні температурний діапазон і можуть стати причиною перегріву – збільшується тертя деталей і з’являються задираки. Тривала експлуатація двигуна в такому стані може привести до дорогого ремонту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!