Опублікований рейтинг двигунів, на яких реально проїхати більше 500 000 км

Автоексперти назвали топ-3 надійних двигунів, які здатні проїхати більше 500 000 км.

0
3240

Одними з найбільш витривалих двигунів вважаються силові агрегати Renault . За даними експертів, в основі мотора Renault К4М лежить чавунний блок циліндрів, а завдяки простій конструкції і щадному кількості кінських сил він не доставляє особливих проблем власникові. Атмосферне 1,6-літровий двигун К4М видає близько 102-105 к.с. і зустріти його можна під капотом Renault Logan , Sandero і Duster , а також на Lada Largus і Nissan Almera . Також у компанії є 2,0-літровий агрегат F4R потужністю 135-143 к.с., який встановлюється на кросовери Renault Duster , Kapturі Nissan Terranо. Двигун цілком витривалий і надійний.

У розпорядженні Hyundai і Kia є двигуни G4FA (1,4 л, 107 к.с.) і G4FC (1,6 л, 123 к.с.). Мотори також невибагливі, як і двигуни Renault . Не можна не відзначити, що корейські силові агрегати складніше обслуговувати, але якщо не перевантажувати їх динамічною їздою, то вони спокійно пройдуть понад 500 тис. Кілометрів. Варто зазначити, що більш витривалими ці двигуни виявляються на легких моделях Kia Rio і Hyundai Solaris , але ось на більш важких Kia Ceed , Hyundai i30 або Сreta мотор вийде з ладу набагато раніше.

Одним з найбільш витривалих двигунів Volkswagen є агрегат BSE 1.6 MPI . Восьмиклапанний двигун має алюмінієвий блок з чавунними гільзами. Мотор простий в обслуговуванні і не завдасть особливих проблем власникові. На жаль, BSE 1.6 MPI припинили випускати в 2015 році. Якщо ж хочеться знайти автомобіль саме з таким силовим агрегатом, то слід придивитися до Skoda Octavia другого покоління, п’ятого та шостого Golf , а також до Jetta п’ятого покоління і Passat в кузові B6 .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!