Названі способи продовжити термін служби автомобіля

0
243

Регулярно проводячи лише трохи часу зі своїм автомобілем, машина може прослужити набагато довше. Редакція видання, поспілкувавшись з фахівцями сервісних центрів і бувалими водіями, назвала основні кроки, що дозволяють зберегти автомобіль якомога довше в справному стані.

Для початку, як би це не звучало дивно, треба розпланувати свій щоденний маршрут. Якщо ви кожен день їдете по дорозі з дуже поганим покриттям, це може серйозно позначитися на вашому автомобілі: зламані пружини, погнуті колісні диски і потенційно пошкоджені шини – все це може привести до серйозних наслідків. Вибір іншого маршруту з найкращим покриттям може заощадити вам набагато більше, ніж ви думаєте.

У вас, ймовірно, є безліч друзів, які відмовляються включати кондиціонер, тому що «це збільшує витрату палива». Сучасні системи кондиціонування повітря дуже ефективні, і, не включаючи їх з місяця в місяць, ви наносите незліченний збиток ущільнень та інших компонентів – тому, коли ви, нарешті, скористаєтеся ним, можливо, станеться витік охолоджуючої рідини, і в кінцевому підсумку це буде коштувати вам набагато більше, ніж ви зекономили на паливі.

Деякі водії переходять на знижену передачу, щоб уповільнити хід, але це створює додаткове навантаження на підшипники трансмісії, скорочуючи термін її служби. Якщо вам потрібно знизити швидкість, обов’язково використовуйте гальмування двигуном, але використовуйте гальма, щоб скинути велику частину швидкості.

Якщо у вас є механічна коробка передач, і ваша нога буде стояти на педалі зчеплення, вона частково включить зчеплення, що призведе до його швидшого зносу. Це може здатися очевидним, але багато людей роблять цю помилку.

Можливо, не у всіх є можливість залишити свою машину невикористаної більше одного-двох днів, але якщо у вас більше однієї машини або ви не так багато їздите, не кидайте машину просто так на тижні.

Батареї, швидше за все, розрядиться першої, а гальма і зчеплення, ймовірно, буде заїдати і якщо залишити машину досить довго паливо може насититися водою, а спущені колеса деформуються.

У більшості випадків знос двигуна відбувається на початку поїздки, коли масло густе через те, що воно холодне. Двигун також спалює більше палива в холодному стані, що прискорює знос циліндрів, тому, якщо ви регулярно робите дуже короткі поїздки, по можливості, залиште машину вдома і замість цього йдіть пішки.

Незалежно від того, дизельний у вас автомобіль або бензиновий, час від часу варто їздити на підвищених обертах, що допомагає знизити кількість відкладень на клапанах і стінках циліндрів. Однак не варто занадто перестаратися.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!