Стало відомо, чим небезпечна невидима «грижа» на шині автомобіля

0
107

Автомобільні експерти розповіли, чим небезпечна невидима «грижа» на шині. Про це повідомляє видання «Аргументи і факти».

«Грижі» на покришках видно не завжди. Виробничий брак можна розпізнати при першій накачуванні шини: якщо боковина перестає бути однорідною – у наявності наявність заводського дефекту, гуму потрібно міняти.

Невидимі пошкодження помітити складніше. Якщо всередині з’явився повітряний міхур, то після певного пробігу всередині матеріалу почнуть виникати неоднорідності.

Неакуратна парковка – ще одна причина виникнення прихованих «гриж». Коли гума треться об бордюр навіть на невеликій швидкості, то в ній з’являються невеликі пошкодження. Згодом вони можуть перетворитися в «грижу».

Занадто великий або занадто маленький тиск в шині також здатне викликати пошкодження, причому вони можуть з’явитися не з зовнішнього боку колеса, а всередині. Або ж під протектором. Такі пошкодження так просто не розгледіти.

Коли «грижа» тільки почала зростати, її можна помітити по поведінці автомобіля на невеликій швидкості. В межах 5-10 км / год кузов буде гойдатися і ледь помітно вібрувати. Якщо набрати швидкість до 60 км / год, виникне биття рульового колеса. При більшій швидкості вібрація пропаде.

Бічні «грижі» розпізнати складніше. Порушення в балансуванні колеса почнуть відчуватися тільки, коли вона сильно виросте. Щоб побачити таке пошкодження, доведеться ставити машину на підйомник і детально оглядати колеса.

Буває так, що «грижі» з’являються на ніпель. Це дуже небезпечний варіант, оскільки колесо може лопнути в будь-який момент.

Проблема покришок з «грижами» в тому, що через порушення центру мас страждають ключові елементи автомобіля. Це підвіска, ШРУСи, кульові опори і т.д. Якщо не робити нічого, то рано чи пізно гума порветься.

Нерідко це відбувається під час руху, тоді вельми висока ймовірність ДТП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!