Як підготувати авто до заморозків: поради водіям

0
49

Уже в найближчі дні в деяких областях України температура може опуститися нижче нуля. Деякі автомобілі до холодів необхідно підготувати.

Про те, як підготувати авто до похолодання, розповідає “UaMotors”, посилаючись на Auto24.

Робочі рідини

Якщо рідина в бачку замерзне, то відтавати буде довго, тому рідину для омивання скла краще замінити на зимову.

Важливо також згадати, чи не доливали ви воду в систему охолодження протягом літа. Достатньо всього декількох градусів морозу, щоб лід, наприклад, розірвав радіатор.

Кліматична система

У холодну, а тим більше морозну погоду, важлива працездатність не тільки власне опалення, але і системи вентиляції та рівномірного розподілу повітря по всьому салону. Перевірте системи перемикання потоків повітря, особливо важливий обдув лобового скла.

Кліматична установка авто повинна бути готова вже до перших заморозків. Вона допоможе в боротьбі з запотіванням. Прислухайтеся, чи не видає вентилятор кліматичної установки сторонніх звуків: вони можуть бути сигналом його швидкого виходу з ладу або ознакою засмічення.

Гума

Якщо останнім часом вам доводилося підкачувати колесо, то будьте готові до того, що в перший же морозний ранок ви побачите, що воно повністю спущене.

Мікротріщина в шині, через яку при теплій погоді повітря виходило повільно, на морозі випустить його майже відразу. Тому напередодні заморозків краще відвідайте шиномонтаж.

Акумулятор

Акумулятор, який вже перебуває “не в формі”, холодним ранком буде дуже неохоче провертати коленвал двигуна. Найімовірніше, мотор таки заведеться, але якщо в ньому є якісь приховані проблеми, то поїздка виявиться під питанням. Перед холодами акумулятор потрібно зарядити, а можливо, навіть купити новий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!