Як уберегти автомобіль взимку якщо немає гаража

0
245

Паркувальне місце є у кожного жителя багатоквартирного будинку, але немає гаража. Відповідно, автомобіль стоїть на вулиці цілий рік. У теплу пору року це на ньому практично не відбивається, але коли настають холоди автомобіль потрібно підготувати до того, що йому доведеться стояти на холоді, де багато опадів, вологи і вітру.

Щоб уберегти автомобіль в несприятливий час, рекомендується дотримуватись деяких порад:

Рада 1. Використовувати захисний чохол

Цей спосіб є найефективнішим і надійним. У власника автомобіля є вибір – купити стандартний чохол або замовити за індивідуальними розмірами, що буде дорожче. Чохли виготовляють з різних матеріалів і обробляють просоченнями. Можна використовувати водотталківающую, а можна вогнетривку просочення.

Важливе правило – чохол повинен бути водонепроникним, інакше замість користі він принесе шкоду. Саморобні варіанти також слід виключити. Вони сприяють накопиченню вологи, внаслідок чого покриття набухає і піддається корозії.

Порада 2. Відкритий простір

В якості місця для стоянки не рекомендується вибирати ділянки поруч зі стовпами, рекламними банерами або електрощитка. При сильному пориві вітру вони можуть обрушитися і пошкодити машину. Також не варто ставити машину поруч з деревами, гілки можуть ламатися та пошкоджувати її.

Порада 3. Уникати вікон

Для стоянки автомобіля краще вибирати добре освітлюється місце, щоб мінімізувати ризик нападок викрадачів і інших хуліганів. Обране місце повинне добре проглядатися з квартири, в ідеалі – щоб на автомобіль потрапляла хоча б одна камера. Не варто паркуватися поруч з дитячими або спортивними майданчиками, так як під час гри великий ризик пошкодити автомобіль.

Рада 4. Платний абонемент

Хто хоче безпеки і комфорту – платить. І це дійсно так. Платна стоянка завжди охороняється, там є камери відеоспостереження, плюс постійним клієнтам часто надають знижки.

Рада 5. Сигналізація

Якщо планується, що всю зиму автомобіль буде стояти на вулиці, потрібно подбати про заходи захисту. Необхідна наявність не тільки стандартної сигналізації, а й кілька додаткових протиугінних засобів.

Рада 6. Прибрати з уваги цінності

Якщо цінності лежать прямо на очах – це як червона ганчірка на бика для викрадачів і злодюжок. При відсутності можливості забрати речі з машини, краще заховати їх в бардачок або покласти на заднє сидіння.

Рада 7. Підготувати автомобіль до зими

Це перелік заходів, які необхідно виконати, щоб забезпечити безпечне і комфортне водіння взимку. У них входить: зміна гуми, полірування, заміна масла, перевірка двигуна, наявність ущільнювачів, перевірка системи опалення та багато іншого.

Вищеописані заходи в сукупності забезпечують безпечне і якісне зберігання автомобіля в холодний період при відсутності гаража.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!