Статті

Німці дали п’ять рекомендацій щодо економії палива

Share

Німецьке об’єднання технічного нагляду TUV, яка займається експертизами, випробуваннями і сертифікаціями автомобілів, дала кілька цікавих порад по економічному водінню, повідомляє АвтоПортал.

Не виключено, що деякі з цих «Лайфхак» деяким автомобілістам добре знайомі, але напевно знайдуться і ті пункти, які стануть сюрпризом навіть для бувалих водіїв.

Як їздити економно

Отже, що ж експерти з Німеччини рекомендують конкретно? Давайте дивитися!

Пункт 1. Грамотне перемикання передач. АКПП самостійно оптимізують і вибирають необхідне передавальне число, а ось на “механіці” водієві потрібно все робити самому. Для економії палива на більш високу швидкість слід перемикатися при 2000 об/хв. У містах, особливо густонаселених, багатьом водієм доводиться зберігати невисоку швидкість, в таких умовах домогтися будь-якої економії пального складно, але все ж вихід є. Наприклад, якщо їхати зі швидкістю 50 км/год не на другий, а на четвертій передачі (а деякі типи КП і двигунів дозволяють навіть «увіткнути» п’яту), витрата палива можна знизити на цілих 50%! Втім, тут важливо дотримання однієї умови – їхати так можна тільки по прямій, щоб не допустити «перевантаження» двигуна. На «автоматі» ж головна рекомендація – не “топити» і ніяких кік-даунів.

Пункт 2. Правильне гальмування. Перед червоним сигналом світлофора потрібно зняти ногу з газу і плавно натискати на гальмо. Не варто різко гнати, щоб потім точно так само різко зупиняти машину. Взагалі це не тільки неекомічно, але й небезпечно.

Пункт 3. Дотримання швидкості. Не потрібно розганяти за позначку в 130 км/год, навіть на тих дорогах де дозволено більше (це стосується Німеччини – в Україні ж 130 км/год є максимально дозволеною швидкістю, для і то лише на магістралях, яких небагато). Часто через особливості руху, постійного гальмування і прискорення, виграш у часі мінімальний, а витрата палива збільшується.

Пункт 4. Непотрібне – геть! Якщо машина забита зайвими речами, їх варто прибрати. Додаткові 100 кг в автомобілі збільшують витрати на 0,3 літра. Те ж саме стосується аксесуарів, таких як багажні бокси та велосипедні кріплення – вони порушують аеродинаміку автомобіля і збільшують витрату палива.

Пункт 5. Контроль тиску. Нарешті, потрібно стежити за атмосферами в шинах. Наприклад, тиск в шинах з недостатнім накачуванням в 0,2 бару збільшує витрату палива на цілих 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024