Автоексперт спростував користь системи «старт-стоп» в сучасних автомобілях

0
91

Автомобільний експерт Антон Шапарін розповів чому система “старт-стоп” не найбільш корисна опція в сучасному автомобілі.

Перш за все нагадаємо, що система «старт-стоп» здатна автоматично вимкнути двигун автомобіля в пробці або на світлофорі. У теорії це дозволяє економити паливо і знижує рівень шкідливих викидів. Однак крім безперечних плюсів є і зворотна сторона.

Фахівець розповів: «Так, в цьому режимі економія палива істотна. Але також істотне навантаження отримує стартер, вся енергосистема, і акумулятор виходить з ладу набагато швидше. Також для цієї системи доводиться ставити акумулятор більшої потужності. Якщо все зважити, то система “старт-стоп”, на превеликий жаль, особливої ​​користі не приносить ». Тим же хто хоче знизити витрату палива фахівець порекомендував звернути увагу на автомобілі, оснащені іншою «зеленою» технологією.

Для економії палива краще купувати автомобіль, оснащений гібридними двигунами, які працюють на бензині і електриці. При високих характеристиках потужності і динаміки вони дозволяють дуже істотно заощадити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!