Нові способи викрадення авто: водіїв просять бути обережними

Викрадачі за допомогою спеціальних ретрансляторів можуть зчитувати сигнал з ключа і передавати його на портативний пристрій, який зможе розблокувати машину.

0
401

Кожен день в світі викрадають тисячі автомобілів різних марок і сегментів. Найчастіше жертвами злочинців стають, звичайно, преміальні авто. Як захистити свій транспортний засіб, розповість «Твоя МАШИНА» .

Останнім часом легкодоступними для зловмисників стали автомобілі з системою безключового доступу. Вона дозволяє відкрити і завести автомобіль, просто піднісши до нього брелок. Викрадачі за допомогою спеціальних ретрансляторів можуть зчитувати сигнал з ключа і передавати його на портативний пристрій, який здатний розблокувати машину.

Таким способом викрадали машини з парковок у торгових центрів. У схемі брали участь дві людини: перший йшов за водієм, щоб вважати код з ключа, а другий залишався у автомобіля і чекав код. Потім він відразу сідав в машину і зникав з місця злочину. Зараз схема удосконалилася, так як з’явилися більш потужні ретранслятори. Тепер, щоб вважати код, зловмиснику не потрібно наближатися до власника. Досить підібратися до ключу, поки він знаходиться вдома.

Щоб убезпечити себе, водіям рекомендують зберігати ключі в металевих контейнерах. Вони не дають поширюватися сигналу, обмежуючи область дії до декількох сантиметрів. Так злочинці не зможуть перехопити код і використовувати його в своїх цілях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!