Статті

Дослідники порівняли екологічність електрокарів і бензинових авто

Share

Дослідники перевірили, чи дійсно електричні автомобілі більш екологічні в порівнянні з бензиновими аналогами. Адже ходить думка, що в дійсності це зовсім не так. Виявляється, що в окремих країнах різниця в кількості викидів варіюється від 19 до 69%.

Міжнародна рада по чистому транспорту (ICCT) провів масштабне дослідження життєвого циклу автомобілів на викопному паливі та електричних двигунах. В якості розрахункового часу життя визначений термін в 18 років, а результати враховують всі нюанси, від видобутку сировини до утилізації. У розрахунок приймалися викиди парникових газів на найбільш великих світових ринках: США, ЄС, Китай та Індія.

Як стало відомо, викиди нового електромобіля, купленого в 2021 році, виявляться на 66-69% менше, ніж за аналогічний бензинового аналога в Європі. У США електрокари виробляють на 60-68% менше викидів, в Китаї – на 37-45%, а в Індії – на 19-34%. При цьому розрив між бензиновими і електричними автомобілями збільшиться ще більше до 2030 року: 74-77% в ЄС, 62-76% в США, 48-64% в Китаї і 30-56% в Індії.

Це дослідження особливо актуально на тлі все зростаючої критики електромобілів. Багато експертів вважають, що за весь життєвий цикл вони завдають більше шкоди, ніж машини на викопному паливі. Однак фахівці ICCT стверджують, що в майбутньому розрив між технологіями буде тільки зростати – на користь електрокарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • А че ж вы и дальше нас за дураков держите, говоря только об эксплуатации самого авто? А утилизация, производство, как машины с комплектующими, так и электроэнергии для её зарядки? Дальше считаете всех такими идиотами, как себя умными? Странные у вас "рассчеты". В расчете на себе подобных.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024