Які наслідки чекають тих, хто їздить влітку на зимовій гумі

0
130

Експерти розповіли про наслідки експлуатації автомобіля на зимових шинах в літній період.

Відразу варто відзначити, що зимові і літні шини мають різний склад матеріалів, який підходить для експлуатації тільки за певних температурах. Зимові шини влітку швидше приходять в непридатність і при високих температурах більше зношуються (як і літні шини взимку).

Виробники автомобільних шин вказують, що експлуатація зимових покришок допустима до +7 градусів за Цельсієм. Як відомо, влітку температура дорожнього покриття може прогріватися до рекордних показників в +50 градусів за Цельсієм. На такій дорозі гума просто плавиться.

Зимові покришки влітку впливають і на довжину гальмівного шляху автомобіля. Це пояснюється формою протектора, більш широкими канавками і розміром плями контакту, де шина стикається з дорогою.

Гальмівний шлях автомобіля з АБС на зимових шинах влітку збільшується на 3-4 корпусу. А у автомобілів без встановлених систем безпеки ситуація ще гірше – вони просто пливуть по дорозі.

Бувають екстрені ситуації, коли водій просто змушений рухатися влітку на зимових шинах. У таких ситуаціях слід бути вкрай обережним і не «лихачити». Якщо шини шиповані, то краще зняти шиповку, що в рази скоротить гальмівний шлях. Також не варто перевантажувати машину, в спеку зимові шини може просто розплющити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!