Не дати себе обдурити: п’ять грубих помилок при купівлі вживаного ав автомобіля

0
232

У непростих фінансових умовах багато хто воліє новим автомобілям старі. Більш того, експерти прогнозують дефіцит машин на вторинному ринку через зростаючого попиту.

Як купити авто, яке прослужить довгий час і які помилки найчастіше роблять покупці старих машин, порталу Tarantas.news розповіли експерти.

Нехтування діагностикою

Придбання без перевірки технічно складного дорогого товару, яким користувалися раніше – не дуже розумний крок. Іноді продавець може відмовляти від проведення діагностики, але навіть якщо ви купуєте машину у друга або родича, завжди краще перевірити ТЗ. Це збереже хороші відносини і вбереже вас від ризиків.

Зовнішній огляд автомобіля на вулиці не дозволить дати об’єктивної оцінки технічного стану транспортного засобу. З цією метою фахівці рекомендують звернутися в перевірений сервіс, де в подальшому ви плануєте обслуговувати куплений автомобіль.

Емоції

Кузов блищить, фари виблискують, салон авто пахне свіжістю. Автомобіль, за яким так доглядали, повинен бути бездоганний і в технічному відношенні. Проте, привести зовнішній вигляд машини в порядок коштує не так дорого, як усунути технічні дефекти. Тому рекомендується взяти на огляд фахівця, який зможе помітити можливі дефекти, що ховаються всередині автомобіля.

Довіра “преміуму”

Сучасні автомобілі преміум-класу влаштовані складніше, ніж елітні машини попередніх поколінь, тому їх дорожче і клопітно обслуговувати і ремонтувати. Якщо плануєте придбати старий авто представницького класу, готуйтеся до відповідних витрат на його обслуговування.

Помилки при перевірці документів

Велика ймовірність при придбанні автомобіля на вторинному ринку зіткнутися з шахраями. В першу чергу слід звернути увагу на неадекватну ціну щодо ринку і невідповідності в довіреності, якщо продавець не є власником. Уважно перевіряйте всі документи – паспортні дані продавця, зміст договору купівлі-продажу, паспорт ТЗ, відповідність його змісту характеристикам машини. Пробийте машину по базах: чи не числиться вона в угоні, чи не знаходиться в заставі, крім того, не зайвим буде перевірити законослухняність власника.

Не враховуються витрати на обслуговування

Не витрачайте на покупку автомобіля всі кошти – гроші можуть вам знадобитися вже найближчим часом. Навіть на не самих старих машинах з невеликим пробігом доводиться іноді ремонтувати підвіску, купувати комплект покришок. Іноді транспортний засіб продають перед великим дорогим ТО, яке обійдеться новому власникові в кілька десятків тисяч. Все це необхідно враховувати при покупці авто і закладати в бюджет першого року володіння машиною.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!