Відомі міфи про перекачування автомобільних шин

0
109

Експерти проаналізували ситуацію з перекачуванням автомобільних шин і з’ясували – занадто сильно надуті шини мають більше мінусів, ніж плюсів.

Про це інформує UAINFO.org .

Багато автомобілістів вірять в міф, що перекаченние на 0,1 бар шини допомагають знизити витрату палива. Нібито це знижує опір при коченні, і відповідно машина споживає менше палива. При накачуванні шин до 2,5 бар економлять палива складе 1,5% – замість 5 літрів на 100 кілометрів буде потрібно 4,925. Ця економія мізерна, зате може створити серйозні проблеми. Наприклад, погіршиться керованість.

Другий міф свідчить, що перекаченние шини підвищують динаміку автомобіля – шина менше деформується і краще їде. Але не варто забувати про зчепленні з дорогою, яка істотно знижується і підвищує ризик ДТП.

Третій міф – перекаченние шини менше зношуються, оскільки краще чинять опір деформації і руйнувань на поганій дорозі. Однак перекаченние шини дають велике навантаження на підвіску.

Тиск в шинах слід тримати на рівні зазначеному в керівництві по експлуатації автомобіля. Кілька знизити тиск потрібно в тому випадку, якщо має бути їзда по мокрій траві, піску або бруду. Так колеса не будуть тонути. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!