Топ-5 причин, чому не заводиться автомобіль

0
98

Експерти назвали найпоширеніші причини, по яких автомобіль не заводиться.

Якщо після повороту ключа запалювання або натискання на кнопку СТАРТ нічого не відбувається, і чутно клацання, то найімовірніше проблема в стартері. Можна спробувати перевірити клеми акумулятора, а в іншому допоможе тільки майстер.

Проблема може бути в некоректній роботі або поломки генератора, який недостатньо заряджає АКБ, і для запуску стартера не вистачає потужності.

Також може бути розряджений акумулятор або він просто погано тримає заряд. Можливо потрібна заміна батареї. Як правило, проблем криється в генераторі або акумуляторі. Дуже рідко, пристрої разом приходять в непридатність.

Появі іскри можуть перешкоджати окислені свічки запалювання. На свічках з’являються відкладення, через неякісне пальне. Проблема може побут в зношеному електроді або свічковий роз’ємі.

Можуть бути проблеми в паливній системі: згорів паливний насос, пошкоджена проводка або паливний шланг, засмічений паливний фільтр. В цьому випадку потрібно звернутися на СТО.

Електронний блок керування двигуном могла пошкодити корозія. Іржа могла пошкодити контакти на платі, і машина перестала заводитися. Усунути несправність зможе майстер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!