Топ-5 правил, які дозволяють економити бензин

0
1036

Автомобіль – це не розкіш, а засіб пересування. Машина є зараз практично в кожній родині, оскільки це дуже зручно, але разом з тим і досить затратно. У цій статті буде розказано про 5 правилах, які допоможуть заощадити бензин і не витрачати на нього купу коштів.

1. Спостерігати за станом власного автомобіля. Якщо говорити про економію бензину, то в першу чергу слід пам’ятати про стан повітряного фільтра, оскільки якщо він забруднений, то починає поглинати більше палива. Дізнатися, забруднений фільтр, можна самостійно. Для цього необхідно підняти його на просвіт і посвітити ліхтариком. Якщо світло проходить крізь нього з зусилям, то фільтр потрібно замінити.

2. Перевірити тиск в шинах. Не всі про це знають, але на витрату бензину може впливати навіть тиск в шинах, тому перевіряти його необхідно перед поїздкою, коли шини ще холодні.

3. Знизити швидкість. Як правило, щоб автомобіль їхав швидше, двигуну необхідно здійснювати більше обертів, а, отже, витрачати більше енергії, яку він отримує завдяки бензину. Тому не варто порушувати правила дорожнього руху і перевищувати швидкість, адже як кажуть, тихіше їдеш – далі будеш.

4. Стежити за способом їзди. Коли машина постійно гальмує і набирає швидкість, в циліндри подається більша кількість бензину. Виходячи з цього, водієві потрібно пам’ятати, щоб скоротити витрату палива, слід уникати пробок, в яких ці процеси відбуваються частіше. Також є своєрідний лайфхак: якщо водій під’їжджає до світлофора, який ось-ось дасть зелене сигнал, слід розраховувати швидкість таким чином, щоб автомобіль повністю не зупинився. Це робиться тому, що машина, яка стоїть, вимагає більше енергії для її закладу, ніж та, яка пригальмувала, а потім знову набрала потрібну швидкість.

5. Прикривати вікна. Це правило здасться досить незвичайним для багатьох, але щоб економити бензин, при їзді слід прикривати вікна. Вся справа в тому, що повітряні потоки, які потрапляють в салон автомобіля, створюють більший опір, завдяки чому двигун повинен витрачати більшу кількість енергії, а, отже, і палива для підтримки потрібної швидкості.

Економія бензину дозволяє скоротити від 15 до 60% на утримання автомобіля, тому можна прислухатися до вищеперелічених порад і не витрачати гроші на вітер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!