Чому автомобіль починає «пожирати» паливо: 5 причин

0
246

Поступово дорожчає паливо і ми змушні берегти кожну краплю в баку. Але іноді підводить сам автомобіль, у якого раптово прокидається апетит. 

Експерти назвали причини, чому автомобіль почав «пожирати» паливо.

Тиск у шинах

Напевно, найчастіша причина. Тиск в шинах завжди має бути в нормі. Якщо він занадто низький, то крім підвищеної витрати палива з’явиться також прискорений знос протектора. Все це обіцяє великі витрати, тому проблему краще намагатися не допускати.

Свічки

Це менш поширена проблема, але більш серйозна. Свічки теж мають свій термін життя, і коли він підходить до кінця, починається підвищене споживання палива. Або це можуть бути непрацюючі котушки запалювання або пробиття високовольтних проводів.

До слова, свічки запалювання можуть викликати і інші поломки. Наприклад, поява великої кількості нальоту вказує в кращому випадку на неякісне паливо, а в гіршому випадку на проблеми з системою впорскування. Якщо ж в двигуні з’явилися детонації, то у свічок, швидше за все, зносився електрод.

Фільтри

І повітряний, і паливний фільтр при сильному забрудненні можуть стати пробкою. Засмічення паливного фільтра загрожує падінням тиску. Через це ЕУП підвищує інтервали відкриття форсунок, причому система не встигає підлаштовуватися під всі зміни. Це призводить до великого споживання палива.

Витрата повітря

Також при що збільшився витраті палива варто перевірити датчик витрати повітря і випускний тракт автомобіля, де може з’явитися розгерметизація. Якщо поломки тут все ж знайдені, то без допомоги фахівця впоратися не вийде.

Поршні

З зносом поршневий групи стикаються машини з великим пробігом. Це найважча і дорога проблема. При зносі елементів поршневої групи в циліндрах падає компресія, а це неминуче підвищує до нездорового збільшення апетиту ДВЗ. В результаті паливо згоряє не повністю, що збільшує його споживання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!