Як підготувати автомобіль до літнього сезону: поради від Viatti

0
62

З приходом весни кожен автомобіль вимагає підвищеної уваги. Потрібно не тільки вибрати літні шини, але і правильно підготувати зимові до зберігання. Фахівці бренду Viatti радять почати з рекомендацій автовиробника, умов експлуатації і характеристик авто, а також врахувати потрібний типорозмір і малюнок протектора.

Отже, типорозмір. Більший – має збільшене пляма контакту з дорогою і більш стійкий при розгоні і гальмуванні. Але з ним збільшується вага авто і витрата палива. Менший – знижує навантаження на двигун, однак підвищує ризик зачепити нерівності дороги нижньою частиною корпусу автомобіля.

Малюнок протектора підбирають під умови експлуатації і стиль водіння. Для розміреним їзди підійде симетричний малюнок. Установка таких шин не залежить від напрямку обертання, до того ж, вони забезпечують плавний хід. Для любителів швидкості більше підійде асиметрія. Такий малюнок підвищує керованість, поперечну і курсову стійкість, а також забезпечує стабільність при дощі.

«Літні шини для комфортного і безпечного пересування повинні володіти відмінними зчіпними властивостями на сухій і мокрій дорозі, адаптуватися під нерівності поверхні і витримувати великі динамічні навантаження. Шини Viatti відповідають всім цим вимогам – у лінійці бренду, давно і міцно заслужив довіру автовласників, представлено кілька моделей літніх легкових шин, в тому числі для сегменту SUV. Наприклад, модель Viatti Strada Asimmetrico, призначена для їзди на легковому автомобілі в умовах міських доріг, забезпечує стійкий рух при зміні швидкостей і зниження ризику аквапланування. А шини Viatti Bosco H / T цінують власники кросоверів за їх поліпшені зчіпні властивості і паливну економічність, важливі при експлуатації шин на міських дорогах і міжрегіональних трасах ».

Міняти шини рекомендується при середньодобовій температурі повітря +7 ° C, коли сніг і лід вже розтанули. Подальше використання зимової гуми робить їзду небезпечною через стертого і м’якого протектора, а також втрати шипів.

При шиномонтажі варто звернути увагу на тиск в шинах. Занадто низька – збільшує знос шин і знижує керованість, а підвищений – негативно впливає на зчеплення. Оптимальний показник зазвичай вказаний в отворі водійських дверей.

Щоб гума прослужила не один сезон, зберігати її потрібно в сухому, провітрюваному приміщенні з температурою від -30 до +35 ° С. Поверхня для зберігання не повинна мати гострих частин і нерівностей. А самі шини слід помити і висушити. Раз на місяць їх потрібно перевертати, щоб поміняти зону опори. При зберіганні в пакеті, його не варто закривати щільно, щоб уникнути утворення конденсату.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!