Фахівці розповіли, через що спідометр навіть бюджетних машин розмічають до 200 км / год

0
251

Багато компаній розмічають спідометри своїх моделей до 200, а то і 250 і 300 км / г заради економії. Компанії невигідно витрачатися на підготовку різних моделей спідометрів і, в зв’язку з цим вони є універсальними для тихохідних і більш потужних моделей.

Також спідометри розмічають до високих значень і в цілях безпеки. Якщо транспортний засіб укомплектували форсованим мотор. Те при прискоренні до максимуму стрілка спідометра, який розмічений до якихось 180 км / год, як кажуть, «ляже», і водій не зможе оцінювати справжню швидкість руху, що небезпечно. Також не варто забувати про маркетингову частини. Споживачеві набагато приємніше дивитися на цифру 200 чи 240 км / год на приладовому щитку.

Справа також у ергономіці, так як в більшості випадків, коли стрілка приладу підбирається до першої третини розмітки аналогового спідометра, автовласник усвідомлює, що рухається зі швидкістю максимально допустимої для руху в місті, з цієї ж причини значення 90-110 км / г намагаються розміщати на шкалою спідометра ближче до вертикального положення стрілки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!