Що означають загадкові кольорові смужки на автомобільних шинах

0
1756

Напевно кожен автомобіліст неодноразово помічав різнокольорові смуги уздовж протектора на нових автомобільних шинах. Експерти розповіли, що означають ці позначки.

На думку деяких автомобілістів, різнокольорові позначки на нових автомобільних покришках є індикатором зносу протектора. Однак це думка помилкова – смуги стираються набагато швидше, ніж шина приходить в непридатність.

Насправді, ці оцінки не мають взагалі ніякого відношення до водія і не несуть в собі інформацію автомобілістам. Ці кольорові смуги наносять на заводі. Деякі з продавців розповідають, що смуги це маркування якості шин або їх партії, – але і це не так!

Кольорові смуги наносять на шини в процесі їх виготовлення. Протектор шини на заводі виглядає як суцільна довга смуга, потім її поділяють на потрібні відрізки відповідні довжині готової шини і відправляють на збірку. При цьому відрізки позначають кольором, який інформує складальників про приналежність заготовки до конкретного розміру і моделі гуми.

Ці кольорові смуги не мають ніякого відношення до якості покришки. До того ж, варто відзначити, що кольорові лінії наносять ще до формування малюнка протектора шини.

Джерело:  avtodream

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.