Що означають загадкові кольорові смужки на автомобільних шинах

0
1756

Напевно кожен автомобіліст неодноразово помічав різнокольорові смуги уздовж протектора на нових автомобільних шинах. Експерти розповіли, що означають ці позначки.

На думку деяких автомобілістів, різнокольорові позначки на нових автомобільних покришках є індикатором зносу протектора. Однак це думка помилкова – смуги стираються набагато швидше, ніж шина приходить в непридатність.

Насправді, ці оцінки не мають взагалі ніякого відношення до водія і не несуть в собі інформацію автомобілістам. Ці кольорові смуги наносять на заводі. Деякі з продавців розповідають, що смуги це маркування якості шин або їх партії, – але і це не так!

Кольорові смуги наносять на шини в процесі їх виготовлення. Протектор шини на заводі виглядає як суцільна довга смуга, потім її поділяють на потрібні відрізки відповідні довжині готової шини і відправляють на збірку. При цьому відрізки позначають кольором, який інформує складальників про приналежність заготовки до конкретного розміру і моделі гуми.

Ці кольорові смуги не мають ніякого відношення до якості покришки. До того ж, варто відзначити, що кольорові лінії наносять ще до формування малюнка протектора шини.

Джерело:  avtodream

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!