Оприлюднено список найпрестижніших брендів авто

0
3255

Погодьмося, що їздити на хорошому авто хоче кожен. Усі ми маємо свої персональні потреби щодо транспортного засобу, хтось доволі абстрактні, хтось чітко структуровані, проте у підсумку виявляється, що зручність, привабливість і загальний рівень якості є ключовими вимогами до машини у більшості споживачів. «Щоби авто було хороше», як річ, як предмет використання.

Автомобільна промисловість існує вже понад сотню років, за цей період з різних причин з’явилося та зникло чимало компаній, відбулися різноманітні злиття та відродження. Однак, ті фірми, які «вижили» за весь цей час, вочевидь можна привітати з успіхом. А марки, які користуються повагою навіть в очах далеких від авто людей, які є впізнаваними і бажаними в найрізноманітніших куточках світу, – такі заслуговують абсолютний респект.

Сьогодні ми проаналізували глобальний ринок і готові навести топ-15 автомобільних брендів, які станом на 2020-2021 роки утвердили за собою найбільшу авторитетність. Найпрестижніші компанії, володіти продукцією яких меншою чи більшою мірою мріє кожен. Список побудований у порядку спадання, від №1 до замикального умовний рівень статусності знижується. Принцип відбору аж ніяк не грунтувався на виключно на величині середнього цінника моделей, він тільки слугував призмою під час аналізу статистики продажів, соціальних опитувань тощо.

1. Rolls-Royce

Ну а кого іще можна було очікувати на першому місці? Торгова марка Bugatti була виключена з кандидатів внаслідок своєї нішевості, відтак у англійської фірми просто не було з ким тягатися – перша позиція однозначно за нею. Ультимативно розкішні седани, купе і кабріолети Роллс-Ройс проходять найсуворіші контролі якості і традиційно оснащаються тільки двигунами V12.

2. Bentley

Ще одна безапеляційно престижна англійська фірма. Колись Бентлі славилася своїми досягненнями в автоспорті, хоча сьогодні модельний ряд компанії також представлений лише повнорозмірними седанами, купе, кабріолетами і SUV. Щоправда, історична спадковість все ще діє і всі вони пропонуються як спортивніша альтернатива самі знаєте кому.

3. Ferrari

Італійський виробник спортивних автомобілів класу «люкс» також за довгі роки історії, сповненої досягнень і перемог, здобув захмарний рівень статусності. Разом з тим, Феррарі входить у десятку найдорожчих у світі автомобільних брендів.

4. Porsche

Німецька фірма також вважається одним із передових автовиробників у світі і також має багату проривами історію. Дещо знижує рівень статусності відносно демократична вхідна планка у клуб власників Порше (від 60 тис. євро), натомість колосально додає очків факт перебування Порше у десятці найдорожчих автомобільних марок.

5. Lamborghini

Ламборгіні у цій десятці немає, але хто переймається, правда ж? Будь-хто із простих перехожих відповість, що володіти Ламбою – це космічно круто.

6. McLaren

Знову англійський виробник. Він стоїть осторонь від усіх, не співпрацює з ніяким іншим та не є частиною жодного концерну. Його продукція – винятково суперкари.

7. Aston Martin

Ще одна марка автомобілів класу «люкс» із Туманного Альбіону. Наразі в модельному ряді Астон Мартін наявні купе та кабріолет DB11, купе та родстер Vantage, флагманське купе DBS Superleggera та великий «джип» – DBX.

6. Mercedes-Benz

Мерседес є другим за ціною автомобільним брендом у світі після Toyota. Ще один факт: це найіконічніша марка, яка у загальному сприйнятті давно стала мірилом того, яким повинен бути продукт преміум-класу. Восьмому місцю не в останню чергу посприяв суббренд Mercedes-Maybach, особливі моделі в межах марки Мерседес.

9. BMW

Заклятий суперник Mercedes’а, компанія БМВ також є одним із найдорожчих автомобільних брендів. На її рахунку теж довжелезна історія, за яку німецька фірма стала однією з найпізнаваніших та найавторитетніших у світі.

10. Range Rover (Land Rover)

Так вже склалося, що британських компаній найбільше у цьому списку. Сублінійка Рейндж Ровер в межах марки Land Rover нерозривно пов’язана з преміальними SUV, обриси яких так добре знають у всіх куточках світу. На відміну від застряглого у кризі партнера Jaguar, Land Rover є дуже успішною фірмою.

11. Lexus

Єдина японська компанія у списку, продукція якої міцно асоціюється у покупців з якістю та достатком. Такі автомобілі можуть дозволити собі лише заможні верстви, які цінують комфорт та прогнозованість свого життя.

12. Cadillac

Каділлак сьогодні не може похизуватися ринково вдалими моделями і, відповідно, показниками продажів, просто імідж бренду настільки потужний, що все ще тримає себе у зв’язку із асоціацією «американська розкіш» у сприйнятті людей.

13. Tesla

Тесла посідає перше місце у світі за об’ємом капіталізації серед усіх автомобільних компаній. Її продукція – винятково передові електромобілі.

14. Audi

Автомобілі з емблемою у вигляді чотирьох кілець славляться своєю збалансованістю поєднань споживчих якостей, максимальною добротністю і продуманістю. Статус власника підкреслює своєрідна стриманість дизайну більшості моделей Ауді.

15. Volvo

Шведську марку автомобілів класу «преміум» люди сприймають як виробника безпечних, якісних і солідних у всіх відношеннях машин. Так воно і є. Крім того, прийнято вважати, що володіння Вольво є ознакою хорошого тону власника.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!