Гід автолюбителя: про що слід пам’ятати при переході на літню резину

0
712

Щорічний питання, який приходить в голову багатьом автовласникам, коли сонце починає пригрівати: коли міняти зимову резину на літню? Повірте, ви не самотні в цьому питанні. Це питання задають тисячі людей щороку. Те ж саме, коли мова йде про перехід з літніх шин на зимові.

Хороші літні шини на автомобілі важливі не тільки для безпеки, але і для навколишнього середовища і гаманця. Шини є єдиним контактом автомобіля з землею, тому хороші шини забезпечують кращу безпеку, більший комфорт, менша витрата палива і дбайливе ставлення до навколишнього середовища.

Коли справа доходить час переходу на літні шини, в деяких країнах регулюються правилами, що стосуються зимових шин і шипованих шин. Наприклад в Швеції офіційне правило говорить, що ви можете перейти на літні шини 1 квітня 2021 року. Це означає, що ви не зобов’язані за законом використовувати літні шини з цієї дати. Тим не менш, ви повинні їздити з зимовими шинами до квітня. В Україні таких правил поки немає, тому фахівці рекомендують проводити зміну зимових покришок на літні, тоді коли середня добова температура навколишнього середовища буде не менше плюс 7 градусів за Цельсієм (включаючи ніч).

Про що слід пам’ятати при переході на літню гуму

Крім відстеження температурних показників і погодних умов, також важливо дотримуватися заходів безпеки. Нижче наведені деякі моменти, про які важливо пам’ятати перед заміною шин:

  • Перевірте стан ваших поточних літніх шин, перш ніж бронювати час заміни на шиномонтажі. Літні шини повинні мати глибину протектора не менше 1,6 мм в основному протекторі шини. Також майте на увазі, що глибина протектора повинна бути не менше 3 мм для забезпечення гарного тертя і керованості на мокрій дорозі. Якщо ви хоч трохи не впевнені в цьому, краще купити новий комплект шин, і звичайно бажано не економити на цьому.
  • Між новими літніми шинами і шинами, які використовувалися 5-7 років тому, є велика різниця. Ці шини вважаються відносно «молодими», але розробка літніх шин йде швидкими темпами, той же виробник шин Continental постійно оновлює моделі дотримуюся останнім технологічним розробкам. Це, в поєднанні з тим, скільки ваших шин зносилося за ці роки, може виправдати інвестиції в набір нових літніх шин сучасних моделей.
  • Вивчіть інформацію різних тестів, перед покупкою нових літніх шин, і не забудьте почитати відгуки автовласників. Купівля набору шин преміум-класу може швидше окупитися, ніж покупка найдешевших покришок на ринку, в залежності від того, скільки ви керуєте, на якій машині і в яких умовах.

Коли справа доходить до безпеки, вирішальне значення мають ширина, малюнок і глибина протектора шини. Ці три чинники впливають на зчеплення (пляма контакту) з дорогою. Рекомендована мінімальна глибина протектора складає 3 міліметри, але чим глибше, тим краще. Нова літня гума часто буває 7-8 міліметрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!