Навіщо бюджетним автомобілям спідометр на 200 км / год

0
237

Більшість автомобілістів віддають перевагу бюджетним автомобілі. По-перше, вони дешеві, по-друге, втрачають мало в ціні і їх можна вигідно продати на вторинному ринку, обслуговування цього сегмента автомобілів не вимагає багато вкладень.

Але у бюджетних машин є і недоліки. Наприклад, на них не поїздиш на високій швидкості. Звідси виникає питання: навіщо розмітка на спідометрі більшості бюджетних автомобілів показує 200км / год. і більше?

Перше і найпростіше пояснення цьому факту – виробництво. Циферблат спідометра виробляють, як і будь-яку із запчастин автомобіля, за стандартами. Конвеєр налаштований за однаковими для всіх параметрах. В процесі виробництва абсолютно не важливо, виготовляється спідометр для Lada чи Bugatti Chiron.

Ще одне пояснення цьому факту – економія. Автовиробники максимально здешевлюють виробництво і замовляють стандартні комплектуючі, виробництво яких однозначно дешевше, ніж виготовлення на спецзамовлення.

Також не можна забувати і про маркетинг. Водієві куди більш приємно дивитися на спідометр і бачити там високі швидкісні показники, хоча іноді абсолютно недосяжні. Найчастіше, електроніка автомобіля обмежує на куди більш низьких швидкостях, ніж максимальна позначка спідометра.

Пояснити високі позначки спідометра можна і тим, що використовувати такий пристрій зручніше. Наприклад, обмежений 90 / км.ч. спідомерт практично завжди би показував максимальну швидкість руху машини. Це могло викликати у водія відчуття дискомфорту і відбилося на управлінні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!