Який мотоцикл вибрати новачкові

0
96

Для чого купувати мотоцикл

Для початку важливо визначитися, для яких цілей потрібен байк. Для переміщення по місту. Наприклад, в магазин, в гараж, на роботу, підійде скутер. Для вечірнього або вихідного катання доведеться вибрати клас мотоцикла по стилю і смаку.

На які класи діляться мотоцикли

– Скутери. Ідеальний варіант для міської їзди. Мінімальний розмір, економну витрату палива, невибагливий до обслуговування. Багажник під сидінням. Легкість керування через варіатора, передачі перемикати не потрібно.
– Дорожні. Класика для міста і траси. Універсальна конструкція, середній розмір, правильна пряма посадка. Швидке звикання до управління. Вважаються найбільш придатними для новачків.
– Круїзери. Головна асоціація зі словом «байкер» і «Харлей». Величезний «лімузин», хром, вільна посадка. Відмінний варіант для їзди по трасі на далекі відстані. Низька маневреність через значного розміру і ваги. Складний для новачка, особливо в місті.
– Спортивні. Спортбайк привертає увагу на дорозі. Стильний дизайн, полегшений пластиковий корпус, міць і швидкість. Найнебезпечніший клас. Для новачка підійде тільки з невеликим об’ємом двигуна.
– Вседорожні. Кросові та ендуро байки для бездоріжжя і стрибків. Ті самі мотоцикли в фільмах, які привозять в кузові або причепі. Длинноходная підвіска, невисока швидкість, шиповані колеса. Новачкові підійде тільки для захоплення мотокросом.
– Туристичні. Кращий варіант для далеких поїздок. Маса корисних опцій. Зручна посадка. Комфорт для пасажира і водія, величезний багажник, захист від вітру. У місті неповороткий. Для новачка не рекомендується, знову ж через габарити і ваги.

Поради перед покупкою

У кожному класі байки діляться по «кубатурі». Новачкові краще почекати з потужними і швидкісними байками, тим більше ціна безпосередньо залежить від кількості кубів. Їзда на мотоциклі – високий ризик. Перший залізний кінь повинен бути безпечний і простий в управлінні. Головна мета – навчитися поводитися з технікою, напрацювати навик і досвід.

Не варто забувати і про захист. Екіпіровку використовувати тільки в повному обсязі. Шолом, рукавички, наколінники, боти, куртку і черепаху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!