ТОП-10 найпопулярніших моделей Hyundai у світі

0
929

Корейський автогігант Hyundai-Kia потихенько, помаленько став одним із найкрупніших автомобільних концернів у світі. Він випускає практично все. Автомобілі усіх сегментів, військову техніку, має мережу своїх штаб-квартир за межами Кореї у низці країн. Потужний власний інженерний центр Hyundai-Kia є у спромозі розробити, для прикладу, власну трансмісію чи будь-який інший вузл. Це надзвичайно могутня корпорація, яка сьогодні продає автомобілі на усіх континентах, при чому робить це зразково успішно завдяки гнучкості глобального модельного ряду.

Говорячи за Hyundai, мало хто, втім, усвідомлює, що на даний час це один із найдорожчих автомобільних брендів. Так, він входить у цю десятку разом з такими престижними марками як Ferrari та Porsche.

Використовуючи дані ресурсу Auto.vercity, цього разу ми ознайомимо вас із десятьма найбільш популярними моделями корейського бренду Hyundai, враховуючи статистику продажів по всьому світу. Тобто вибір і заможних покупців Північної Америки, і консервативних клієнтів країн Європи, і закутих в бюджетні рамки автомобілістів Азії чи Південної Америки тощо. Отже, які ж моделі корейської компанії розпродуються як пиріжки? Давайте аналізувати на основі статистики за весь 2020-й рік.

1. Hyundai Tucson

Продано: 167 743 шт.

Hyundai Tucson – це компактний кросовер з переднім або повним приводом. На фото показане попереднє покоління, оскільки останнє вийшло зовсім нещодавно, у 2021-му. Для європейських версій був доступний широкий вибір двигунів і трансмісій: два бензинові мотори 1.6 на 132 та 177 к. с. відповідно. Серед дизелів – 1.6 потужністю 115 або 133 к. с., а також 2.0 на 186 к.с. Tucson 2020 комплектувався «механікою» та «автоматом» двох видів: класичний гідротрансформатор або «робот».

2. Hyundai Kona

Продано: 101 323 шт.

Hyundai Kona – це субкомпактний кросовер, що має також і особливу версію під назвою Kona Electric – «чистий» електрокар. На момент появи Kona у Hyundai вже був компактний кросовер Creta, який грав в даному класі автомобілів. Але Крета більше націлена на країни, що розвиваються, і бюджетний сегмент, тоді як Kona в першу чергу розрахована на ринки Західної Європи та Північної Америки. Це більш іміджева модель, адресована сучасній молодій аудиторії.

3. Hyundai Avante

Продано: 91 040 шт.

Hyundai Avante – це седан С-класу, відомий у всьому світі як Elantra. Проте для внутрішнього ринку Південної Кореї він має італоподібну назву Аванте – мов, «вперед»! Наскільки мені відомо, слідом за Елантрою Аванте не отримав нової генерації, тому на фото представлена модель зразка 2018 року, яка, очевидно і ввійшла в чарти продажів за 2020 рік на домашньому ринку.

4. Hyundai Santa Fe

Продано: 82 373 шт.

Санта Фе як Land Rover Discovery Sport – в ході рестайлінгу змінив цілу платформу. Деякі авто покоління міняють, будучи побудованими на тій самій базі, а тут навпаки! Формально Санта Фе – це середньорозмірний кросовер з п’ятьома або сімома місцями, але по факту його розміри дещо виходять за межі красу, що, судячи з продажів, не турбує нікого.

5. Hyundai Creta

Продано: 82 193 шт.

Субкомпактний передне- або повнопривідний кросовер, Creta названа на честь грецького острова Крит і замислювалась як істинно глобальна модель. Виходячи з цього, дизайнери створювали її вигляд – досить оригінальний і, в той же час, універсальний, тобто такий, щоб подобався автомобілістам різних країн і навіть континентів.

6. Hyundai Sonata

Продано: 63 044 шт.

Sonata, напевно, найпрестижніша модель Hyundai. Не найбільша і не найдорожча, але іміджево це ікона модельного ряду фірми. Седан D-класу має ефектну зовнішність і хороший опціонал.

7. Hyundai Grandeur

Продано: 61 916 шт.

Хоча Hyundai Grandeur знаходиться на сходинку вище у модельній ієрархії, будучи седаном Е-класу, ні технологічно, ні за оснащенням він не перевершує Сонату, а на дорозі поводиться значно нудніше.

8. Hyundai Palisade

Продано: 61 564 шт.

Palisade – великий трьохрядний кросовер, найголовнішим ринком для якого є Північна Америка. Це дуже гарний автомобіль, з оригінальними стилістичними рішеннями і збереженими пропорціями.

9. Hyundai Elantra

Продано: 53 384 шт.

Окрім шикарного дизайну, приємною особливістю найновішої Елантри є збереження двигунів попереднього покоління (хоч і змінених) – надійних і передбачуваних бензинових атмосферників 1.6 (123/128 к.с.), а також 2.0 (147/152к.с.). Є також турбомотор 1.6 T-GDi потужністю 204 к.с., а ще – гібридна і, увага, заводська газова версії!

10. Hyundai i20

Продано: 50 507 шт.

Hyundai i20 – хетчбек В-класу, пережив рестайлінг якраз у 2020 році, ставши першим представником дизайнерської філософії Sensus Sportiness в європейській модельній гамі марки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!