Чим німецький автомобіль кращий за японський

0
950

Продукція німецьких і японських виробників експортується практично по всьому світу. Продукція цих брендів давно вже здобула світову популярність. Вже досить тривалий час не вщухають суперечки про те, який автомобіль кращий. Хтось стає на бік німецьких виробників авто, а деякі автомобілісти віддають перевагу японським автомобілям. В рамках цієї статті і будуть відображені переваги і недоліки цих автовиробників зі світовим ім’ям.

Показники надійності

Німецькі та японські автомобілі отримали світове визнання, тому що вони мають досить хорошу надійність. Повною мірою це відноситься і до їх якості.

Головні концерни Німеччини почали завойовувати свою репутацію ще на початку другої половини минулого століття. На споживчому ринку хороші показники демонстрували автомобілі Volkswagen і Mercedes-Benz. Вони займали перші позиції в рейтингах. Але вже в той час німецьким автомобілям конкуренцію в цих рейтингах стали складати японці.

До 90-х років минулого століття німецький автопром став поступово втрачати свої позиції, поступаючись дорогу японцям. До цього майже два десятка років німецькі автовиробники по праву пишалися своєю продукцією. Якість знизилося з наступних причин:

  • Конструкція авто стала більш складною, в автомобілі зросла роль комп’ютера. У великій кількості з’явилися електронні пристрої. Автомобілі стали оснащувати роботизованою коробкою передач.
  • Автопром став більше випускати вигідних бізнес-моделей. Термін служби автомобіля став складати меншу тривалість. Це стало стимулом до більш частої зміни моделей. У той час південно-азіатський регіон характеризувався більш високим рівнем розвитку якості промисловості. Німецькі виробники для своїх авто стали використовувати більш дешеві комплектуючі елементи, що надходять з азіатського регіону.

Сильні сторони німецького автопрому

Перш за все, вони пов’язані з великим досвідом в цій індустрії. Не варто забувати про те, що перший автомобіль німці випустили ще в 1886 році. Наголос робився на потужність, високу швидкість, досить хорошу продуктивність двигуна. Велике значення надавалося і іншим їздовим характеристикам.

Все це, зрозуміло, обумовлює наявність різниці у вартості автомобілів. Іноді вона навіть має досить істотний характер. Так уже повелося, що автомобільна публіка сприймає німецьке авто, як якийсь люксовий, преміальний варіант. При цьому автомобілі мають приблизно однакову якість і надійність. І все це далеко не випадково. Німці до ергономіки салону, будь-якої дрібниці ставляться з підвищеною увагою.
Не можна не сказати про гарній шумоізоляції німецьких автомобілів. Таким рівнем японці явно похвалитися не можуть.

Не можна забувати про такі показники, як комфорт і преміальність. Крім того, їх зниження не спостерігається і в бюджетних моделях. Іноді до переваг німецьких авто відносять більш приємний зовнішній і внутрішній дизайн. Але, як то кажуть, все залежить від смаку власника авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!