Названо автомобілі найдешевші в обслуговуванні

Вартість обслуговування складається з декількох чинників, по-перше звертається увага на вартість запчастин і витратних матеріалів, а також робіт по їх заміні.

0
4973

Стало відомо, які авто дешевше обслуговувати. Про це повідомляє видання Auto24 .

Нові автомобілі

Нові автомобілі залишаються на гарантії виробника, тому без проблем можна порахувати скільки буде коштувати обслуговування нового автомобіля в найближчі роки. Для цього достатньо скласти вартість усіх ТО у офіційного дилера за певний проміжок часу. До цієї суми додати ціну зимового комплекту гуми і декількох комплектів гальмівних колодок. Незаплановані ремонти (якщо в них виникає необхідність) покриваються гарантією. Якщо порівняти суми на ці витрати в різних брендів, стане зрозуміло, автомобіль вимагає менше грошей на утримання.

Від 5 до 10 років

У цей період автомобіль починає демонструвати свої недоліки. Найчастіше, саме після закінчення гарантії з’являються проблеми і перші серйозні несправності.

Якщо дивитися не на роки, а на пробіг, то у переважної більшості автомобілів перші проблеми з надійністю починаються десь з 150 – 200 тис км. Для бюджетного і комерційного сегмента цей показник більше, а для преміального – навпаки, менше. У будь-якому випадку, ближче до 10 років витрати на експлуатацію автомобіля починають рости.

Більше 10 років

У автомобілів віком понад десять років проблем з надійністю більше. Звичайно, все залежить від конкретного екземпляра, але в середньому авто проїжджає за рік близько 25 – 30 тис км. І якщо автомобілю, скажімо 15 років, а його пробіг давно перевалив за 300 – 500 тис км, то в більшості випадків вже настав час для капітальних ремонтів основних вузлів і агрегатів.

У разі необхідності капітального ремонту двигуна, автоматичної коробки передач, рульовий рейки, підвіски і замінити кілька дорогих електронних блоків, то такі витрати можна порівняти з вартістю самого автомобіля. Експлуатація таких машин виявляється досить дорогий.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!