Названо 4 помилки, які можуть вбити автомобіль з АКП

0
247

Експерт зазначає, що наведені нижче поради стосуються тільки класичних гідромеханічних «автоматів. Так, експерти пишуть, що «найшвидший спосіб убити» автоматичну коробку передач – це довгий час буксирувати машину з АКП. Транспортний засіб з «автоматом» не можна буксирувати на відстані більше 50 км і на швидкості понад 50 км / год. Крім цього, при необхідності буксирування такої машини потрібно заглянути попередньо в інструкції з експлуатації автомобіля.

Їзда на непрогрітому автомобілі теж може нашкодити автоматичній коробці передач, так як під час низьких температур рідина ATF, яку часто помилково називають «маслом автомата», стає більш в’язкою і змінює свої властивості і характеристики.

Включення нейтральної передачі на машині з АКП без важливої ​​необхідності, наприклад, під час зупинки на перехресті або при русі накатом – поширена помилка автомобілістів, які звикли до керування ТЗ з механічною коробкою передач. Експерти відзначають, що всі перемикання передач на АКП повинні здійснюватися тільки під час повної зупинки автомобіля і натиснутій педалі гальма.

І, нарешті, четвертою помилкою при експлуатації АКП є спроба так званого «розгойдування» визволити забуксувалий на бездоріжжі автомобіль. Зміна режимів для розгойдування машини взад-вперед не допускається для автомобіля з АКП. Подібна ситуація може викликати руйнування зубчастих коліс і пошкодження фрікціонів в автоматичній коробці передач.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!