Що потрібно знати водіям про перевірки “на алкоголь”

0
1792

Українським водіям розповіли, як правильно пройти тест на алкоголь.

Багато водіїв стикалися з тим, що на прохання співробітника поліції, потрібно було пройти перевірку на алкоголь. Експерти розповіли, як правильно це можна зробити. Про це написав портал « Я і закон ».

Важливо, що огляд на стан сп’яніння здійснюють щодо водіїв, за якими у поліцейського є підстави вважати, що вони перебувають у стані сп’яніння за такими ознаками як: запах алкоголю з рота, порушення координації рухів, порушення мови, виражене тремтіння пальців рук.

У разі відмови водія від проходження огляду на місці зупинки або його незгоди з результатами огляду на місці, такий огляд проводиться в найближчій лікарні.

Поліцейський на місці проводить огляд на сп’яніння за допомогою спецтехніки. Перед проведенням огляду на стан сп’яніння поліцейський інформує про порядок застосування спеціального технічного засобу та на її вимогу надає сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку. Огляд на місці зупинки проводиться в присутності двох свідків.

Підтвердження стану алкогольного сп’яніння вважається, якщо показання приладу більше 0,2 проміле.

Огляд в лікарні проводиться лікарем з проведенням лабораторних досліджень вимірювальною технікою. За результатами складається акт, на підставі якого складається висновок про результати медичного огляду.

У кожному разі водієві слід вимагати від поліцейського або лікаря медичного закладу виконання кожного етапу процедури проведення огляду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!