Статті

Названі найвигідніші іномарки з АКПП

Share

Для порівняння були взяті французький Renault Logan, корейський Kia Rio і чеський Skoda Rapid. Кожен з них оснащений автоматичною трансмісією і у них є ще одна спільна риса – вартість даних автомобілів складає до 500 тис гривень.

Logan комплектується мотором 1,6 л (102 к.с.), а утримання таких агрегатів зажадає щомісяця біля 7 тис гривень. Корейська KIA Rio оснащується 1,4-літровим мотором на 100 к.с. При цьому модель ще й дорожча, ніж Logan, але щомісячні витрати на його експлуатацію становитимуть біля 6 тис гривень. Ще більш високу вартість має ліфтбек Skoda Rapid з 1,6-літровим двигуном, віддача якого становить 110 к.с. Щомісячні витрати на його утримання обійдуться власникові у 7 тис гривень.

Найдорожча заправка обійдеться для Renault Logan – більше 150 тис гривень за 5 років або за 100 тис. км пробігу. Модель KIA Rio при таких умовах витратить палива всього на 100 тис гривень, а Skoda Rapid – майже також 100 тис гривень. Ще Kia Rio виявиться вигідніша по податках і витратах на техобслуговування, але буде дорожче по страхуванню – тут лідирує Skoda Rapid.

При цьому Renault Logan виявиться трохи вигідніша «корейця» за витратами на страховку. А ось на Skoda Rapid доведеться більше витратитися при покупці шин, оплати податків і проходженні техобслуговування. Таким чином, фахівці «Автостат» схиляють росіян до придбання Kia Rio, хоча надійність агрегатів і фактичні витрати на ремонт машин в даному рейтингу не враховувалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024