Названі правила прогріву двигуна взимку

Фахівці назвали правила прогріву мотора в зимовий період.

0
271

Для чого ж потрібно гріти агрегат на холостих обертах перед початком руху, тобто перед навантаженням? Так, по-перше, металеві елементи, які під впливом температури розширюються, і дана деформація в моторі закладена спочатку, в момент проектування і подальшого випуску «в люди».

Таким чином «на холодний» двигун функціонує в трохи неправильному режимі. Теж саме стосується і трансмісії. Ще одним важливим моментом є масло. Воно має не тільки розійтися по вузлів і агрегатів з піддона, але також і прогрітися, і бути більш рідким для правильного виконання своєї ключової обов’язки, а саме мастила.

Третім пунктом є гумові прокладки, а також різні сальники, які стають вкрай крихкими при мінусових температурах. У тому випадку, якщо сальник “витисне”, то масло виявиться на асфальті, а мотор в результаті в ремонті. Склавши всіх трьох воєдино, отримуємо відповідь – двигун гріти треба. Залишилося тільки зрозуміти, як довго це необхідно робити.

Ідеальний варіант – до робочої температури. Відзначимо, що по-перше, це тривалий час, а по-друге, той же дизель «на холостих» зовсім не прогріється. Висновок можна зробити такий: необхідно дочекатися моменту, коли стрілка температури дійде першої позначки на шкалі, а й при цьому підніметься зовсім небагато, а потім вже можна починати рух.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!