Автомобілістам перерахували правила економії палива взимку

0
1074

Взимку витрата палива помітно збільшується, але не тому, що машині важко, а тому, що водії самі допускаємо певні помилки. Експерти перерахували способи зменшити витрату палива при їзді на автомобілі в холодну пору року.

Взимку збільшення витрати палива сприяють довгий прогрів двигуна, опалення салону, різноманітні електрообігрівачі, а також стан доріг, поверхня яких перешкоджає коченню коліс, та й самі зимові покришки не мають такого накату, як літні.

Перша порада для зниження витрати палива полягає в тому, що прогрівати двигун потрібно недовго, вистачить кількох хвилин, поки ви очищаєте кузов від снігу. Після чого можна повільно рушити, не намагаючись швидко розганятися. В цьому випадку витрата палива буде не літнім, але мінімально можливим. По-друге, з кузова автомобіля потрібно зчищати весь сніг, так машина стане легше, а опір зустрічному потоку повітря знизиться.

Також потрібно стежити за тиском повітря в шинах, яке на морозі падає: низький тиск – це підвищений опір коченню і перевитрата палива. Ще одним способом є використання моторного масла меншої в’язкості.

Для зменшення витрати палива можна також використовувати автоодіяло – воно прискорює прогрів і довго не дає мотору охолонути, що важливо при нетривалих зупинках між поїздками. Крім того, з машини потрібно прибрати все зайве. Багажник з даху краще теж зняти.

Нарешті, потрібно переглянути свою манеру їзди. Постарайтеся керувати авто плавніше, без пробуксовок і непотрібних прискорень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!