Помилки які знижують кліренс автомобіля

Відстань від дороги до найнижчої точки центральній частині автомобіля впливає на його стійкість, керованість і прохідність. Стало відомо, як можна випадково скоротити цю відстань.

0
145

Деякі сучасні автомобілі можуть змінювати величину дорожнього просвіту або кліренсу завдяки особливій конструкції підвіски. Однак в більшості випадків її зміна залежить від декількох факторів, без урахування яких можна застрягти або пошкодити автомобіль на бездоріжжі.

Дорожній просвіт значно скорочується зі збільшенням завантаження транспортного засобу. Навіть якщо не перевищувати паспортну вантажопідйомність, він може зменшитися на 20-30 мм. Особливо важливим даний момент є для автомобілів з вихлопною системою яка знаходиться занадто низько.

Кліренс може зменшитися після установки міцнішого захисту картера, паливного бака і редуктора. Посилений захист допоможе запобігти удар знизу, який може обернутися дорогим ремонтом, але додатковий компонент, непередбачений заводом-виробником, додасть ваги автомобіль і може міцно засадити його в колію там, де «за паспортом» цього статися не повинно.

Найбільша кількість проблем, на думку експертів, викликає використання низькопрофільних покришок. Якщо на автомобіль, наприклад, замість штатних шин розмірністю 215/65 R15 встановити 215/55 R15, то відстань до землі відразу скоротиться на 22 мм, що може привести до аварії. Крім того, така заміна збільшить заявлена ​​витрата палива і змушує бортовий комп’ютер видавати невірні дані.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!