Водіям дали декілька порад як швидко прогріти машину

0
316

Поки салон автомобіля прогрівається, саме час почистити скло, кузов і оптику зовні. Особливо ретельно слід приводити в порядок лобове і передні бічні вікна, які відповідають за якість огляду і безпеку руху на машині.
В цілому прогрів авто відповідно до такого алгоритмом займає від 15 до 20 хвилин в залежності від погодних умов і тривалості перебування транспортного засобу на морозі.

Не забувайте, що холодний двигун відчуває свого роду «стрес» і функціонує перші хвилини після запуску на високих оборотах, навіть працюючи в холостому режимі. Згідно зі свідченнями тахометра силовий агрегат видає близько 1300 оборотів за одну хвилину, в той час як частота обертання коленвала прогрітого мотора становить приблизно 1000. Відстежуйте цю характеристику під час прогріву авто – як тільки стрілка впаде до безпечної «тисячі», можна рушати з місця.

На початку шляху не бажано їхати швидко і не набирати високі швидкості. Нехай стандартні 60 км / год будуть максимальним показником спідометра перші 5 кілометрів. Далі набирати швидкість рекомендується плавно, без різких ривків.

Отже, якщо ви не хочете стати постійним клієнтом автомайстерні по дорогому ремонту авто, не нехтуйте ретельно прогрівом машини після тривалої стоянки на холоді. У разі виявлення несправностей звертайтеся в сервісні центри. Кваліфіковані майстри допоможуть продовжити термін експлуатації транспортного засобу і забезпечать нормальну роботу основних систем в умовах морозної зими.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!